L’Associació Cultural Tirantianes, vinculada a l’Institut Ensenyança Secundària Tirant lo Blanc de Gandia, ha fet públics els premis del concurs de microrelats del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere. La convocatòria té com a objectiu principal la sensibilització i la prevenció contra la discriminació de gènere i sexual i convoca anualment, a través d’un concurs literari, els joves de Secundària i Cicles de Formació Professional.

En la tretzena convocatòria hi han participat 14 centres valencians coordinats per 31 professors i professores amb 342 originals.

Les obres guardonades han sigut en la categoria A (1r i 2n d’ESO), el 1r premi per al microrelat «L’habitació», d’Aitor Pachón Salvador de 1r d’ESO de l’IES Tirant lo Blanc mentre que «L’autobús», de Marta Bohigues Muñoz de 2n d’ESO del col·legi Abecé, s’ha endut el segon; en categoria B (3r i 4t d’ESO i 1r i 2n d’FP bàsica), «Gretel», de Clara Martínez Albelda de 4t d’ESO del Col·legi Abecé ha quedat primer, i «Cadenes», de Adrián Cánoves Reina de 4t d’ESO de l’IES Tirant lo Blanc, el segon; en categoria C (Batxillerat i cicles formatius) el microrelat «Logatitmes», de María Alcocer Valdivieso de 1r de batxillerat de l’IES Gabriel Císcar d’Oliva, ha sigut primer i «Com sempre», de Víctor Guzman Abarca de 1r de batxillerat de l’IES Ramón Llull de València, finalista.

S’ha concedit el premi extraordinari a Encar Mifsud Estruch de 1r de Documentació i Administració de l’IES Tirant lo Blanc, autora de «La seva especial xarxa de seguretat».

L’alumnat premiat gravarà l’audiovisual dels microrelats per a la seua difusió en la web del centre.