El programa universitari per a majors de 50 anys que la Universitat de València imparteix a Gandia ha obtés un nou reconeixement, donat que, des d’aquest mes, forma part de l’Associació Estatal de Programes Universitaris per a Majors (AEPUM), i del Fòrum de Programes Sèniors de la Xarxa Vives.

L’esmentada associació està constituïda per universitats públiques i privades i per entitats amb personalitat jurídica que pretenen promoure la formació universitària per a les persones majors, i contribuir al desenvolupament cultural del col·lectiu. Compta amb més de 40 programes i la seua acció afecta a més de 30.000 alumnes majors de 55 anys.

El Fòrum de Programes Sèniors de la Xarxa Vives reuneix als programes de formació per a gent gran de les universitats. Es tracta d’un espai d’intercanvi i reflexió, que es tradueix en múltiples jornades, debats, seminaris, tallers o congressos distribuïts arreu del territori.

La integració en aquestos dos programes és, en paraules de la directora del Centre Internacional de Gandia, Carme Melo, «un pas endavant per a Unimajors que, després d’una dècada impartint-se a la Safor, ha mostrat la importància de la formació al llarg de la vida». Tanmateix, la integració en aquestes xarxes permetrà «conèixer l’experiència d’altres universitats i coordinar accions conjuntes amb altres programes per a majors per tal que l’alumnat puga beneficiar-se de formar part d’aquesta xarxa».

Unimajors Gandia s’imparteix a Gandia des de fa 11 anys. Cada any vora 600 alumnes cursen l’itinerari d’Humanitats i Ciències Socials.