El Teatre Serrano de Gandia acull demà divendres, 11 de juny, a les 20 hores, la representació de l’obra «Animal de sèquia» sota la direcció de Sol Picó.

Esta peça ofereix una relectura contemporània de la cultura popular valenciana, revisitant els arrels per així fer un viatge d’anada i tornada, un retorn a allò més primari i terrenal.

De la mà de l’artista alcoiana Sol Picó, l’espectacle està protagonitzat per huit ballarins en escena i música en directe, que traslladarà als espectadors des del complex ritme vital actual, carregat d’estímuls vibrants i accelerats a quelcom més orgànic, més natural i autèntic, a l’essència mística del poble valencià.

Els intèrprets de l’obra que es pot vore al Serrano són Lorenza di Calogero, Alba Cerdeiriña Romero, Albert García Saurí, Rocío Gisbert Valor, Irene Maestre Serrano, Luis Martínez Gea, Rubén Peinado Tomás, Alicia Reig Jover, amb la Banda Chapicó. Els preus de l’entrada són 10, 12 i 15 euros.

Una crack

Sol Picó està reconeguda com una de les grans ballarines i coreògrafes de tota Espanya dins de la dansa contemporània. Compta amb més de trenta espectacles protagonitzats o dirigits al llarg de la seua carrera artística, que va encetar a principi dels anys 90 del segle XX, a més d’haver guanyat moltíssims guardons. Entre els reconeixements figuren els Premios Max, el Premio Nacional de Danza del Ministerio de Cultura, el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya o distincions atorgades pel públic, entre d’altres.