L’actual rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre Escrivà, es convertirà en la primera dona Filla Predilecta d’Oliva de la història a l’aprovar el ple de l’Ajuntament per unanimitat l’inici de l’expedient administratiu previst en el reglament d’honors i distincions de la ciutat per a què això siga una realitat.

La proposta la van presentar conjuntament l’exalcalde David González i el regidor de Cultura, Julio Llorca, i es va elevar a la comissió municipal de serveis socioculturals del passat 21 de setembre, on es va aprovar també per unanimitat.

Julio Llorca va recordar l’extens currículum acadèmic que té la primera dona rectora de la Universitat de València en la seua llarga història i que nàixer a Oliva l’any 1956. És catedràtica de psicologia bàsica a la Universitat de València. Llicenciada en filosofia i ciències de l’educació, en les especialitats de psicologia i ciències de l’educació i es va distingir amb el Premi Nacional als millors becaris i el Premi Extraordinari de llicència. És doctora en psicologia i va obtinre, a més, el premi extraordinari de doctorat.

El portanveu de Ciudadanos Pepe Salazar, va reconèixer que Mavi Mestre «és tot un referent» i el del PP, Salvador Llopis, va dir que mereix el títol. La socialista Ana Morell va destacar que era un orgull per a Oliva la primera dona que serà filla predilècta i Yolanda Pastor, de Projecte Oliva, assenyalà a més les seves qualitats humanes, que el va fer «és tot un exemple a seguir».