Júlia Andrada Alberola, finalista de la XVII Lliga CaixaBank de raspall femení professional 2023

La jugadora de Tavernes de la Valldigna ja va jugar i guanyar la de l'any passat

Júlia de Tavernes, primera per l'esquerra, amb les seues companyes i les rivals

Júlia de Tavernes, primera per l'esquerra, amb les seues companyes i les rivals / Fedpival

Ana Guerrer

La XVII Lliga CaixaBank de raspall femení professional ja té finalistes. El trinquet Eusebio de Sueca va decidir aquest dimarts l’equip que acompanyarà a Ana, Amparo i Isabel, ja classificades, a la partida pel títol que es disputarà el pròxim diumenge a Pelayo (17:30 hores) amb les càmeres d’À Punt Mèdia en directe.

Aida, Anabel i Júlia, de Tavernes de la Valldigna, certificaren el seu bitllet per a la final després de véncer a Victoria, Natalia i Mireia (25-15) en la cinquena i última jornada de la fase regular. La partida havia de decidir quina de les dos formacions, igualades a 6 punts, seria l’escollida per al duel definitiu. 

La partida entre els dos equips candidats a jugar la final de la Lliga CaixaBank va respondre al que s’esperava: tensió, nervis i equilibri màxim. Les blaves agarraren avantatge i es mostraren més sòlides i encertades, amb una destacada actuació de les tres jugadores, mentre que l’equip de Victoria va estar més imprecís en moments claus de la partida.

Tot i això, el duel va estar igualat fins el 15-15, quan les blaves s’asseguraren primer el seu traure i després, des del rest, segellaren el passaport cap a la final.

L’equip de Júlia, que va començar aquesta Lliga CaixaBank amb derrota, ha sabut refer-se i s’ha apuntat el triomf en les tres partides següents. En canvi, el conjunt de Victoria, que va adjudicar-se els seus dos primers compromisos, no va aconseguir mantindre el nivell i va cedir primer a Bellreguard i després a Sueca.

En el cas se la vallera Júlia cal dir que ja va jugar i guanyar la final de l'any passat, això sí, amb altres companyes, però enguany pot revalidar el títol.

A la segona partida a la canxa suecana estava en joc la plaça per a l’enfrontament pel tercer i quart lloc. Les rivals de Victoria, Natalia i Mireia seran Erika, Mar i Marina, que s’imposaren a Irene, Myriam i Joana (25-10).

Aquest dijous tindrà lloc la presentació de la final de la Lliga CaixaBank, a partir de les 11:00 hores a la seu de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat. 

L'acte comptarà amb la presència de la secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Paula Añó; el director general de l’Esport, Luis Cervera; el director d’Institucions de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Jaime Casas; el director esportiu de la Federació de Pilota Valenciana, Santi Navarro, a més de les jugadores dels equips que participaran en la final.

Diumenge, el trinquet Pelayo acollirà des de les 15:45 la partida pel tercer i quart lloc. A continuació, a les 17:30, arribarà la gran final; serà la primera vegada que la ‘catedral’ del cap i casal alberga una final de pilota femenina professional.