Una travessia ciclista de 24 hores en Foios per visibilitzar l’Encefalomielitis Miàlgica

La campanya solidària, on colaboren Foios i Caixa Popular, comença el 18 de novembre en la plaça del Poble

Plaça del Poble de Foios

Plaça del Poble de Foios / Alberto Sáiz

R. Soriano

El pròxim 18 de novembre a les 10.30 hores, a la plaça del Poble de Foios, tindrà lloc l’inici de les 24 hores per l’Encefalomielitis Miàlgica. El Club Ciclista de Foios i alguns amics recorreran en bicicleta i de forma solidària durant 24 hores sense parar el terme municipal, amb l’objectiu de donar visibilitat i recaptar fons per a la investigació d’esta malaltia desconeguda.

Este repte altruista, en el que també col·laboren la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Foios i Caixa Popular, sorgeix per a donar suport a la plataforma «Mobilització persistent», creada per defensar els drets de pacients i famílies les quals han vist les seues vides truncades per l’Encefalomielitis Miàlgica, la covid persistent o fins i tot totes dues.

Es tracta de malalties encara invisibilitzades que s’estima que poden patir més de 2 milions de persones al nostre país, i que poden resultar molt incapacitants, en les que no s’està aportant la protecció ni l’esperança que els pacients necessiten. 

Finançament

L’objectiu és visibilitzar esta malaltia i aconseguir que es finance la investigació per tal de descobrir biomarcadors capaços de detectar estes patologies, i així poder augmentar l’esperança de comptar algun dia amb tractaments.