Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

En els carrers

Este pròxim dilluns tornarem a eixir seguint la crida de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador -de la qual formem part- els productors de cítrics i també els d'altres sectors, junt a la societat civil, als carrers de dotze localitats de les dotze comarques citrícoles més importants del nostre territori. Com ho vam fer el 18 de desembre i el 21 de gener passat, i com ho farem també molt segurament d'ací a unes poques setmanes. I tornarem a demanar ben fort dignitat per al nostre ofici.

L'actual campanya citrícola, com la d'altres sectors, és un autèntic desastre, sobretot en la primera part, però també en una segona que no es refà ni de lluny com s'esperava. Els preus són realment ruïnosos i això en el millor dels casos, perquè el que encara és més greu és que molt possiblement es queden en els camps més de 500.000 tones sense comercialitzar, una barbaritat de fruita la veritat. Pèrdues milionàries sense dubte tindrem al final d'esta campanya.

Però no només hem estat als carrers, hem anat a Brussel·les, s'hem reunit infinitat de vegades amb totes les Administracions i hem mantingut la pressió amb les nostres informacions en mitjans de comunicació com este, als quals volem agrair una vegada més el suport que ens presten.

Les nostres mesures i propostes les coneixen ja en tots els àmbits, preferim que ens diguen pesats que oblidadissos o malfeiners. Voreu que hem estat permanentment denunciant l'acord comercial de la Unión Europea amb Sud-àfrica, un exemple només dels molts que se signen sense comptar amb els que ho pateixen, amb nosaltres, i que ens afecta però que encarà ens afectarà més en el futur perquè s'aprofiten per a créixer encara més.

Entrada de plagues i malalties

Més enllà de les repercussions comercials i econòmiques que són realment molt importants, la signatura d'acords amb països tercers sense garanties fitosanitàries i deixant a eixos mateixos països que marquen els protocols d'importació a la Unió Europea, suposa obrir les portes de la nostra agricultura a la possible entrada de plagues i malalties, que tindria com a resultat un increment de l'abandonament de les nostres explotacions, amb el que això suposaria tant des de la vessant econòmica com mediambiental i de llocs de treball als nostres municipis.

Açò no s'atura per a res, estem actius i mobilitzats en el diàleg, però també en la reivindicació. Vos animem des de la Unió de Llauradors a que eixiu al carrers, per a continuar en la pressió cap a totes les Administracions. En el bar o en casa no guanyem res, que se senta la veu digna de les persones llauradores. El missatge va quallant i quantes més persones siguem repetint el mateix, més possibilitats tindrem de que ens facen cas.

Compartir el artículo

stats