Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Garatges: oportunitat per a estalviadors

Garatges: oportunitat per a estalviadors

El bon moment que viu el mercat immobiliari de l'habitatge ha despertat l'interès dels inversors per la seua alta rendibilitat enfront d'un entorn de baixos tipus d'interès. No obstant això, no és l'única alternativa d'inversió. Locals comercials, oficines i garatges estan atraient els inversors. En el cas dels aparcaments, l'interès s'ha estès als xicotets estalviadors, ja que requereix una inversió menuda i garanteix una rendibilitat del 6% a València enfront del bo a deu anys que ofereix un 1,1%. Una plaça d'aparcament costa de mitjana a València 13.948 euros i es lloga per 73 euros al mes, segons la plataforma Fotocasa. Yolanda Lozano, directora general de Olivares Consultores, assegura que és una «inversió interessant» perquè implica poc risc, encara que adverteix que «cal analitzar bé l'entorn». Vicente Díaz, portaveu del Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària (APIs) de València, incideix que «són inversions molt econòmiques» accessibles per als xicotes inversors. «Les zones més interessants són el centre i els voltants de l'estació de l'AVE», afegeix Díaz.

Els aparcaments més cars de València estan en L'Eixample (27.277 euros de mitjana), Ciutat Vella (25.805 euros) i Extramurs (18.210 euros). Els pics més alts de la forqueta de preus estan al carrer Colón on es pot arribar a pagar per un aparcament entre 60.000 i 80.000 euros, segons adverteix Yolanda Lozano. «L'avantatge que té aquest tipus d'inversió és que és una aposta molt 'líquida' ja que és fàcil de revendre», assegura la directora general d'Olivares Consultores. La zona més econòmica de València per a comprar un garatge és Benimàmet on es poden trobar per 7.970 euros de mitjana, seguida de Benicalap (11.139 euros), Patraix (11.253 euros) i Quatre Carreres (12.208 euros), segons les dades de Fotocasa.

En els municipis de la Comunitat Valenciana les places d'aparcament costen de mitjana 8.924 euros i es poden llogar per 59 euros al mes , la qual cosa ofereix una rendibilitat del 8 %. Els garatges de l'alacantí districte de Sant Blas-Santo Domingo, situat en la muntanya Tossal, ofereixen una de les rendibilitats més altes de la capital alacantina, que ascendeix a un 8,4%. El motiu és que, mentre la compra d'un garatge en aquest barri residencial costa de mitjana 9.243 euros (un preu bastant competitiu en relació amb els d'altres zones), aquests es lloguen comparativament més cars, a 65 euros al mes. En el centre d'Alacant, on els garatges costen 25.427 euros, la rendibilitat cau al 4,2% pel fet que la renda dels mateixos se situa en 88 euros al mes. A Castelló, un garatge costa de mitjana 7.427 euros i es pot llogar per 47 euros al mes, la qual cosa garanteix una rendibilitat del 7,6%.

Compartir el artículo

stats