?

El CEIP Pare Català de Benimaclet (València) tanca el proper dilluns 27 de febrer una nova edició de la seua iniciativa de fer servir la música com a instrument d'ajuda per a l'asignatura de valencià. Els alumnes del tercer cicle de primària del col·legi tindran l'oportunitat de compartir una estona de música i de vivències amb el cantautor Feliu Ventura. La directora del CEIP Pare Català, Merxe Jiménez, assenyala que "l'últim disc de Feliu és perfecte per assolir aquest objectiu. És un treball amb cançons que parlen d'amor, de sentiments, d'estima, de sensacions... temes que son ideals per a l'objectiu que volem". La iniciativa persegueix, segons Merxe Jiménez, "lograr que el valencià siga algo més que una asignatura amb un llibre que seguir durant un curs. Volem convertir el valencià es un vehicle per a parlar de temes culturals o socials però d'una manera lúdica".

Aquesta fase de la iniciativa del centre públic de Benimaclet el completem amb les cançons El pi de Formentor i La balenguera de Mª del Mar Bonet i textos de José Saramago, que "junt amb el seu iaio ens porta al món dels sentiments a través de l'amor als arbres", afirma la directora del col·legi. En darreres edicions han passat per aquesta escola Obrint Pas, Botifarra, La Gossa Sorda, Al Tall, José Aparicio Apa. "Tots ells han deixat en els cors i ens els caps dels nostres alumnes una empremta inesborrable", segons Merxe Jiménez.

La directora del CEIP Paré Català comenta que aquesta iniciativa no es duu a terme "perque els xiquets no vulguen estudiar valencià. No és una matèria àrida per a ells però aquest projecte evita que l'asignatura es transforme només en un llibre que estudiar". El projecte didàctic busca que "els alumnes aprenguen a expressar sentiments en valencià, que és donar un pas qualitatiu en l'ús de la llengua per a qualsevol persona. Així doncs, amb una barreja d'amor als arbres, amor a la Terra, amor a les persones i a alguns objectes, sensacions, sentiments i cavil·lacions ideològiques i sentimentals , etc aconseguim reblanir els cors dels nostres xiquets i xiquetes i acabem cantant tots junts dolces cançons d'amor i d'estima", diu Merxe Jiménez.