El programa «Descobrint els nostres racons», de Levante TV presentat per Ximo Rovira, ha visitat la ciutat d’Algemesí, coneguda mundialment per la Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de 2011.

El Museu Valencià de la Festa, situat a l’antic convent de Sant Vicent Ferrer, ha estat el primer punt de parada, on Edgar Bresó, Regidor de Turisme d’Algemesi, i Julio Blasco, director del Museu, han guiat a Ximo Rovira pels seus racons. Junts han passat per la Sala de la Mare de Déu, dedicada a la Festa de la Mare de Déu de la Salut, Patrimoni de la Humanitat, on han pogut descobrir les danses i rituals que formen part de les processons, així com les diverses actuacions que des de la Regidoria de Turisme i el Museu s’han realitzat: les visites virtuals, l’audioguia d’Algemesí, el II Concurs de Paisatges d’Aigua i Horta i les visites teatralitzades, entre d’altes.

Després de gaudir de la Sala de la Mare de Déu, el nostre Regidor i el director del Museu han mostrat al programa la Sala Leonardo Borràs, el Museu Taurí i la Sala Insa, que acollirà l’exposició «Pertegaz: Una vida al servei de la moda», dirigida pel comissari Guillem Alventosa, a partir del 20 de maig.

A continuació s’ha visitat la Llacuna del Samaruc, àrea enclavada dins del Parc Natural de l’Albufera. Ximo ha estat acompanyat pel Regidor de Turisme, Edgar Bresó, i pel biòleg d’Algemesí, Rafael Onofre, que han mostrat aquest meravellós aiguamoll, reserva protegida del peix autòcton: el samaruc. La Ruta de la Llacuna del Samaruc, la millora de la senyalètica interna, els treballs continus de neteja i sanejament de l’àrea natural i les visites guiades regulars a la Llacuna han estat els punts a tractar sobre les actuacions realitzades des de la Regidoria de Turisme i l’Ajuntament d’Algemesí.

Finalment, el programa ha finalitzat a la Casa regal, un dels racons per descobrir a la zona nord del terme d’Algemesí, situada a la zona paisatgística de les terres de secà. La que inicialment fou la Casa de Teodoro Llorente, avuí és propietat de la Penya Fanecaes, que ens han acollit molt amablement amb el Regidor de Turisme i amb Joan Beltran, membre de la Penya i antic mestre de la Muixeranga. Allí s’ha tastat l’Arròs d’Algemesí, un arròs d’anguila i carabassa, cuinat de la mà de l’Associació de Restaurants i Bars (ARBAL).

Encara no conèixes Algemesí? Vos esperem amb «el millor dels nostres somriures».