Articles de pirotècnia, artificis antics, ferramentes i útils d´us agrícola formen part de la mostra itinerant, organitzada per la Federació Valenciana d´Associacions d´Amics del Coet, amb la col.laboració de l´Ajuntament d´Alaquàs. L´exposició aplega a la localitat valencianaamb motiu del 20 aniversari de la fundació de l´Associació d´Amics i Amigues de la Cordà d´Alaquàs.

En la primera sala de l´exposició “Pirotècnia tradicional i agrícola”, la dedicada a la polvora lúdica, la d´ús domèstic, trobem peces tant característiques com les tires de traqueta, els tradicionals trons de bac, també coneguts com trons de bac ciclistes, perquè s´utilitzaven per avisar quant la competició eixia d´un poble. També trobem traques valencianes, elements pirotècnics d´importació xinessa, coets de canya, eixides o unes femelletes de 1881.

En la segona sala, la dedicada al material professional, les protagonistes són les carcasses. Hi ha de tot tipus i de tots els tamanys.

L´última de les sales, que formen part de l´Esposició, ens endinsa en el món de la pólvora d´us agrícola. Articles i ferramentes que s´empraven per tal d´evitar la pedra en els episodis de pluja. En definitiva, una completíssima mostra que estarà a la Sala La Torre del Castell d´Alaquàs fins el 21 d´octubre, abans de viatjar, en abril de 2024, a la localitat valenciana de Bétera.