Blog 
Des de la trinxera
RSS - Blog de Vicent Gisbert Monzó

El autor

Blog Des de la trinxera - Vicent Gisbert Monzó

Vicent Gisbert Monzó

No importa el que hom és sinó on està. Les coses són, les persones estan.

Sobre este blog de Nacional

Atrévete a ser sabio! La mayor parte de los hombres están ya demasiado fatigados tras la lucha contra la necesidad, como para animarse a afrontar una lucha contra el error; y cuando siente necesidades más elevadas, adoptan con ávida fe las fórmulas que el Estado y la Iglesia les proporciona. ...


Archivo

 • 31
  Marzo
  2017

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  Nacional Valencia

  El Punxò (CCXXIII)

  No hi ha ningú que gaudeixi de privilegis i renuncií voluntàriament (i gratuïtament) a ells. És el cas de l'església catòlica, apostòlica i romana que gaudeix, des de fa segles, d'uns privilegis de tot tipus (polítics, econòmics, socials, etc.) extraordinaris. En aquest sentit, ares de hui, per difondre el seu missatge té mitjans de comunicació audiovisuals, revistes, periòdics, tota una organització educativa, una església en cada poble i una (o més d'una) catedral en les ciutats més importants, immensos recursos econòmics (alguns d'ells escapen al fisc), no paga tributs, l'estat li manté el seu clero i, així, fins a una rastra que em cansa repetir-ho.

  Doncs bé, encara no té prou i utilitza els mitjans de comunicació públics (que en teoria devien complir amb la CE, sent i defenent la laïcitat) per difondre regularment algunes de les seues cerimònies religioses. I ho justifica dient que hi ha persones que ho necessiten perquè per les seus circumstàncies personals no poden acudir físicament a aquestes cerimònies. Evidentment, és una mentida, no el que no hi haja persones en aquestes situació, sinó que no hi haja altres mitjans per aplegar aquestes persones. Simplement han de sintonitzar, per exemple, alguns dels canals de comunicació audiovisuals que són propietat de l'església.

  Però com he dit, cap privilegiat, i l'església catòlica ho és de manera desmesurada, renuncia voluntàriament als seus privilegis. Per tant, correspon a l'estat acabar amb ells. Espere algun dia que algun govern democràtic acabe amb aquests (malgrat que no sé si ho veure donat el gran poder que té).

   

  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook