inici d'un nou curs és moment per a marcar-nos nous objectius i reptes. Durant els últims dos anys, els governs amb Compromís hem complit molts d'eixos objectius i reptes i per fi hem vist noves polítiques al País Valencià que miren per les persones. Ara 40 persones s'inclouen cada dia en el sistema de dependència, s'ha pogut reforçar el personal dels ajuntaments i duplicar recursos, a pesar de les restriccions de l'Estat pel que fa a la contractació. La nova gestió en matèria d'inclusió social ha permés solucionar moltes de les obstruccions que els antics responsables de la Generalitat van afavorir.

La Conselleria que dirigeix Mònica Oltra enguany ha augmentat un 24,9 % el pressupost respecte al passat, cosa que ha servit per a posar en marxa nombrosos programes destinats a col·lectius vulnerables com el de les víctimes de violència de gènere i incrementar les ajudes a projectes adreçats a aquests col·lectius.

Però, mentres a casa nostra intentem revertir la situació que vivim, el govern d'Espanya arrossega el mateix cabàs d'assignatures pendents. No només ha abandonat durant tots aquests anys els Serveis Socials sinó que ara també vol impedir que el govern del Botànic assistisca la ciutadania i garantisca un serveis públics igualitaris.

El reial decret promulgat pel govern de Rajoy que va imposar un copagament farmacèutic injust va obligar molta gent a deixar tractaments mèdics i va afectar especialment el territori valencià. Ara és una altra volta el govern del PP qui ha anul·lat les ajudes amb les quals el govern valencià volia compensar aquest repagament imposat des de Madrid. És la diferència entre qui mira només pels rics i poderosos i qui busca rescatar les persones més necessitades per tal que ningú haja de triar entre el menjar i la medicació.

L'agenda de Rajoy per a aquest curs ha de tenir marcades en roig dues paraules: tracte just. El que demanem tots els valencians i les valencianes al govern estatal per atendre les nostres necessitats. La falta de finançament i d'inversions per part de l'Estat ens perjudica i entrebanca les polítiques que es poden dur a terme des del Consell i des dels ajuntaments. Sense el finançament que ens correspon no tenim els drets garantits ni igualtat d'oportunitats.

El PP valencià es va sumar a l'acord unànime per a demanar un finançament just però ara la Sra. Bonig diu que no participarà en la marxa que agents socials i societat civil estan organitzant per al mes d'octubre amb aquesta finalitat. La presidenta dels populars valencians pareix que no vol molestar Rajoy perquè encara no sap si serà candidata o no en les pròximes eleccions. Sembla que la seua carrera política és més important que els drets dels valencians i les valencianes.

És molt trist el PP frene inciatives que interessen a tot el poble valencià i que no done suport a la reforma del sistema de finançament que necessitem per crear llocs de treball, millorar la sanitat, l'educació, els serveis socials, les infraestructures i tants àmbits de la nostra societat. El govern estatal ni fa els deures ni els deixa fer. Esperem que, aquest curs sí, el benestar de cinc milions de ciutadanes i ciutadans els parega prou important com per fer colzes.