Archival premia Ontinyent pel seu treball en la recuperació del centre històric

L´Associació per la Recuperació dels Centres Històrics d´Espanya destaca les diverses accions impulsades des de l´Ajuntament en defensa del casc antic

14.01.2016 | 16:54
Archival premia Ontinyent pel seu treball en la recuperació del centre històric
Archival premia Ontinyent pel seu treball en la recuperació del centre històric

L´Ajuntament d´Ontinyent ha estat premiat per l´Associació Archival en reconeixement al seu treball per la recuperació del centre històric de la ciutat. Archival, entitat que enguany compleix el seu XXV aniversari en defensa del patrimoni cultural dels centres històrics d´Espanya, lliurava ahir els seus guardons anuals en un acte que es tenia lloc al Centre Cultural La Beneficència de València, on acudia representant al consistori la 1ª tinent d´Alcalde i coordinadora de Territori, Rebeca Torró, acompanyada pel coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris.

En l´acte es premiaven diverses persones i entitats, sent l´Ajuntament ontinyentí l´única administració distinguida com a tal, en base a les diverses accions que ha vingut impulsant en defensa del casc històric de la ciutat. A la seua intervenció en replegar el premi, Torró apuntava ""tenim molt clar que davant el problema del deteriorament dels cascs antics les administracions han d´actuar de manera clara, concisa i contundent, amb propostes concretes. Evidentment un ajuntament per sí sol no pot fer actuacions a gran escala en esta matèria, però anem a seguir treballant en tot allò que estiga a la nostra mà", assenyalava.

En aquest sentit, Torró recordava que el Govern que lidera Jorge Rodríguez ha tingut primer moment ha mostrat una clara sensibilitat pel patrimoni de la ciutat i el seu casc històric, i per això ha actuat des de tres vessants: les obres públiques realitzades als barris (que van acumulat més de dos milions d´euros durant la passada legislatura al Poble Nou i La Vila); accions d´esponjament i enderrocs en habitatges en molt mal estat, a les quals s´ha dedicat ja més de 300.000 euros; i el Pla d´Ajudes a la Rehabilitació que ja ha tingut 3 edicions a les que ja es supera els 70 beneficiaris. A més a més, al llarg de l´any es duen a terme diverses accions per dinamitzar el barri.

Torró assenyala que el Govern d´Ontinyent "sempre ha tingut clar que calia invertir a tots els barris, i que per a que el nostre casc històric siga un espai amb futur calia dur a terme accions clares, concises i contundents com les que hem dut a terme i en les que anem a seguir treballant", concloïa.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

La Costera-La Canal-La Vall d´Albaida

Comienzan las obras en los baños del colegio público José Mollá de Canals

Además de esta esperada intervención, la primera en 40 años, semanas atrás se habilitó una rampa...

Esquinas valora llevar a los tribunales expedienes «poco claros» de la gestión del PP

Esquinas valora llevar a los tribunales expedienes «poco claros» de la gestión del PP

El alcalde de Castelló de Rugat pone en manos de los servicios jurídicos toda la documentación...

El Utiye adquiere un nuevo proyector digital con una ayuda de 30.000 euros de Diputació

El cine club de Ontinyent tenía problemas para realizar su actividad por la digitalización en las...

La erosión del suelo se combate desde las aulas

La erosión del suelo se combate desde las aulas

Un grupo de alumnos del IES l'Estació de Ontinyent participa en un proyecto piloto de restauración...

Día Internacional de la Biblioteca en Bocairent

Con motivo del Día Internacional de la Biblioteca, que se celebra este lunes, la concejalía de...

Enlaces recomendados: Premios Cine