El Teatre Micalet de València va estrenar dijous Marguerite Gautier, obra basada en el clàssic La Dama de les Camèlies de la mà del Centre Dramàtic de Vila-real.

L'obra original va ser escrita el 1848 per Alexandre Dumas, fill, escriptor parisenc, amb només vint-i-quatre anys. Encara que curta, la història s´ha guanyat una gran reputació entre els lectors de la novel·la i els espectadors de la dramatització que s'ha representat en quasi tots els teatres del món.

El Teatre Micalet ofereix la versió valenciana fins al 7 de febrer amb la direcció de Hadi Kurich. El muntatge està interpretat per Alejandra Mandli, Miquel Mars, Carmen López, Cristina Llop, Manu Valls, Ana Kurich i el mateix director i autor d'esta versió Hadi Kurich. «Una oda a la vida, a l'amor, la dignitat i als sentits de justícia i deure, valors universals que no saben d'èpoques i pugen novament a l'escenari», asseguren des del teatre.

Versió contemporània

Les diferents escenificacions i les versions de l'obra són moltes i sempre amb un gran èxit de públic que ha sabut reconéixer el gran valor d'esta història escrita a cavall entre el romanticisme i el realisme que a mitjan segle XIX irrompia amb força. Ara el Cebtre Dramàtic de Vila-real representa una versión contemporània.

Alejandra Mandli és Marguerite Gautier, la cortesana que va sacrificar la felicitat per amor a la seua parella. Tot i que trista i romàntica, la història no està edulcorada ni obsoleta, tot al contrari.

Les funcions de dijous i divendres són a les 20.30 h; els dissabtes a les 19?h; mentre els diumenges a les 20?h.