Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Entrevista

Josep Lluís Galarza: "Municipalitzarem el servei de neteja per a que el poble estiga molt més net"

«A les Festes no hi haurà un macroconcert; si música, però d´una altra manera», diu el nou alcalde de Massamagrell

Josep Lluís Galarza i Planes és el nou alcalde a Massamagrell, després del compliment del pacte de govern, signat fa dos anys, entre PSPV i Compromís. Té 56 anys, és distribuïdor comercial i en la seua segona legislatura com a regidor, ha arribat a l´alcaldia a l´Ajuntament de Massamagrell. Les tres actes que Compromís obtingué en les darreres eleccions municipals, varen valdre per a formar govern amb el PSPV en minoria i des de fa unes setmanes conformen un govern amb majoria absoluta gràcies a la incorporació del grup Empoderem.

P En les darreres eleccions Compromís tragué tres regidors. Abans del pacte de govern, qui li hauria dit que vosté seria alcalde de Massamagrell dos anys després. Com ho valora?

R Amb molta responsabilitat. Fins aquell moment Compromís era un partit simbòlic i vàrem passar d´un a tres regidors, quasi quatre, perquè ens vàrem quedar a 65 vots d´un altre regidor.

P A més de l´alcaldia, quines són les seues àrees?

R Neteja viària, Parc i Jardins i Serveis Municipals.

P En què canviarà la vostra gestió respecte als dos anys d´alcaldia del PSPV?

R El canvi tan sols és a l´alcaldia, els partits mantindran les mateixes delegacions. Som un equip de govern i de treball. Des de fa unes setmanes també ha entrat Empoderem, formació que compta amb les regidories d´Agricultura, Medi Ambient, Memòria Històrica i Innovació i Noves Tecnologies. És important que un altre partit s´unisca al procés de canvi per a tindre un govern progressista.

P Vosté és el primer alcalde per Compromís a Massamagrell. Quin significat té?

R Estic encantat de la vida. Mentre que a altres pobles de la comarca Compromís ja comptava amb alcaldies, pocs pensaven que això podia fer-se realitat a Massamagrell. És una gran responsabilitat i espere estar a l´altura del càrrec. A més a més, és tot un orgull estar al capdavant de la gestió del meu poble i el dia a dia de totes les veïnes i veïns de Massamagrell.

P Quina ha sigut la primera mesura des que és alcalde?

R El mateix dissabte de vesprada vaig fer entrega dels premis del Concurs de Pintura Ràpida Vila de Massamagrell.

PA la presa de possessió se´l va veure emocionat i nerviós. Com ho va viure?

R Amb molta emoció, veure tanta gent donant-te suport... Hi havia gent de Compromís de molts pobles de la comarca, de País, del Congrés i de les Corts. És bonic comprovar el suport i la resposta de la gent. A nivell de veïns, molts m´han donat l´enhorabona, especialment gent del meu barri del Raval.

P Al ple sonà el Bolero de Castelló i al carrer la Muixeranga. Què hi va sentir?

R Encantat de sentir-les, espere que sonen en més ocasions.

P Quins projectes pensa dur a terme?

R Municipalitzar el servei de neteja i augmentar-lo, la reparació del pavelló de one-wall, dinamitzar l´edifici de Joventut, ara l´EPA es trasllada allí, i fer gestions per tal que Massamagrell aculla per primera vegada la Trobada d´Escoles en Valencià.

P La neteja viària genera crítiques dels veïns. És pot millorar este servei?

R L´equip de govern aposta per millorar-lo i augmentar-lo i fer-lo municipal. Actualment hi ha només set treballadors de neteja, pensem que és poc, en un servei privatitzat. L´objectiu és que el poble estiga molt més net, per això estem treballant al respecte.

P Arriben les Festes Fundacionals. Canviaran?

R El format serà molt paregut. Es mantenen les distincions Vila de Massamagrell, però no hi haurà macroconcert, sí música, però d´una altra manera. Estes festes seran molt especials per ser les primeres com alcalde.

P Anirà a les processons?

R Sense cap problema. Sóc alcalde de Massamagrell i això va amb el càrrec. El darrer diumenge vaig anar a la processó del Corpus.

P Un missatge per als veïns...

R La porta del meu despatx estarà oberta a tots els veïns i intentaré donar a tots una resposta.

P I un eslògan...

R Només que seguirem treballant per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i del nostre poble de Massamagrell.

Compartir el artículo

stats