Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un Nou Temps

En ocasions, la vida es converteix en un camí que es bifurca en dos recorreguts alternatius. Trajectes que ens ofereixen respostes diferents, encara que després es podrien complementar, o retrobar-se. Esta és la mateixa circumstància que es produirà a l'hora d'abordar una decisió política tan notable com la pròxima elecció del secretari general comarcal del PSPV-PSOE a l'Horta Sud.

Els candidats socialistes tenen la paraula, i els militants la decisió i el vot. Un vot que anirà encaminat a lligar-se al canvi polític que renova la nostra forma de fer les coses com a societat i com a model de participació política.

La candidatura que presente té un format coral i, sens dubte, és representativa dels municipis que conformen la nostra comarca. Però alhora, posseeix un component molt personal circumscrit a la meua manera d'entendre la política.

Fa un parell de setmanes recordava a un bon amic que deia que, en açò de la cosa pública, la responsabilitat política s'ha d'assumir en primera persona. És l'única manera de poder gestionar i liderar els projectes. Fer el de sempre ja era improductiu durant el segle passat, però traslladar-ho als nous temps que corren podria ser fins i tot, perillós.

Qui som alcaldes i alcaldesses sabem que ens juguem en el dia a dia la credibilitat i que es pot perdre en un gest de feblesa davant certes pressions de complexa explicació. Per tot açò, he pres la decisió de concórrer a aquest procés de primàries. Em presente per a canviar les coses iniciant un nou temps per al meu partit en la nostra comarca, amb la mirada fixada en les eleccions del 2019.

L'Horta Sud està composta per quasi mig milió de persones, amb necessitats particulars de mobilitat, amb joves que necessiten travessar València diàriament. I enfront dels obstacles d'una mobilitat antiquada, ningú ha actuat. En aquest nou temps hem de ser una veu alçada amb influència, un altaveu a l'àrea metropolitana.

La coherència hauria de ser d'ara endavant el nostre sant i senya perquè tot esforç personal i col·lectiu legitime un consens que conjumine els nostres municipis i potencie les fortaleses i virtuts de la nostra comarca.

Aquest és el camí i el moment, el de la trobada i el consens, i permeteu-me que precisament per aquest motiu, plantege obrir les portes d'este projecte a qui habitualment no ha sigut clau en la presa de decisions, a la nostra militància de base. Vull que ara siga la protagonista dels canvis.

S'obri un nou temps, en el qual deixarem arrere la inèrcia i ens posarem en acció. Un nou temps en el qual caben totes les persones, però no caben els personalismes. Un temps en el qual totes les sensibilitats es convertiran en veus, i mai més en silencis d'obediència. I per açò, en aquest nou temps, farem assemblees obertes i la militancia tindra veu real.

L'Horta Sud tindrà veu pròpia, força, decisió i influència. Com a socialista de base i com a dona amb veu i valors, em propose fer-ho realitat.

Compartir el artículo

stats