Davant l'article d'opinió publicat al diari Levante-EMV, el dimecres 13 de juliol, en la secció anomenada Tribuna, concretament en la pàgina 29 del mateix diari, baix l'encapçalament «Haz lo que yo diga?» que signen el senyor Vicente Peris, regidor i president de la gestora del PSPV-PSOE de Canet d'en Berenguer, i el senyor Carmelo Quevedo, membre de la gestora que dirigeix actualment aquest partit, és obligatori per la meua part, i com a Regidor de l'Ajuntament de Canet d'En Berenguer pel grup Compromís (sense cap repare), puntualitzar una sèrie de, diguem-ne incerteses que en ell hi apareixen.

Al senyor Peris m'agradaria recordar-li, com ja ho vaig fer en un article anterior, que atenent a la frase que tantes vegades repeteix en iniciar les seues intervencions al plenari, «en el partit socialista hem estudiat el tema?», i utilitzant el símil de l'estudiant, segurament serà d'aquells estudiants que aproven el curs en la convocatòria extraordinària de juliol, ja que sembla que l'estudi dels temes que fan i a les conclusions a les quals arriben, no els permetrien aprovar en l'ordinària de juny.

Per començar, en cap moment amague ni suposa cap repare presentar-me com a regidor de l'Ajuntament de Canet, sinó que el fet d'aparéixer com a membre de l'associació Morvedre Laic bé determinat per una errada del periodista en transcriure el meu article, com pot vosté comprovar en aquesta associació on li explicaran que no forme part de la mateixa, i també per la nota aclaridora que realitza el mateix diari en la part inferior dreta de la pàgina 28 al mateix diari, justetament al costat d'on bé publicat el seu article, i que diu textualment «el concejal de Compromís?César Gargallo, no es representante del colectivo laico en la comarca, como se pudo deducir por error al identificarle en la firma de un articulo suyo de opinión».

Respecte a les relacions familiars a les quals vosté apunta, també hi ha certes incerteses si definim el terme en qüestió estrictament i que podria aclarir-li, però no voldria desviar-me del que és lo fonamental. Com vosté mateix apunta, si fóra conscient d'alguna irregularitat, per descomptat que hi acudiria al jutjat per denunciar-la, però estem parlant de qüestions ètiques. La pregunta és si li sembla ètic, sense cap queixa o reflexió que al mateix nucli familiar entren dos sous de diners dels impostos i en altres amb més càrregues o més necessitats cap; persones que, casualment formen part de la seua gestora.

Que en pensa vosté, li sembla adequat, hi està d'acord?, perquè al seu escrit no diu res. En canvi si parla de la transparència en la contractació i curiosament, fa referència al procediment d'adjudicació d'un servei d'eficiència energètica en el que participava «la meua cunyada». Doncs bé, parlem del procediment.

A pesar de ser un contracte menor, optarem per fer-ho amb publicitat, obert i transparent perquè hi pogueren participar més persones i no fer una adjudicació a dit, li recorde que l'adjudicació a la persona membre de la seua gestora es fa sense publicitat.

Participen en ell 9 persones, empreses,? i en l'aplicació estricta que marca la llei i que tots els presents aprovàrem en la comissió (vosté i jo presents decidirem aplicar a la resta de contractes),l'oferta de qui nomena cunyada meua, amb un currículum que li avala per realitzar les certificacions, queda 14 ? per davall del límit en aplicar al procediment la figura de la baixa temerària i se li adjudica a una altra (persona/empresa) que realitzarà el mateix treball però que a l'ajuntament li costarà mínim 500 ? més. Tot legal, tot transparent, i així s'accepta, encara que no ens semble, com deia el plec «la oferta más ventajosa para el ayuntamiento».