Rajoy diu no als saguntins. I als valencians hauríem de dir en honor a la veritat. No comprenc la malvolença del govern central del PP, en funcions o no, respecte dels valencians. ¿Què li hem fet senyor Rajoy? ¿Algú m'ho podria explicar? Fa no res, quan governava l'autonomia Francisco Camps, érem la referència nacional. Això sí, de paraula i de cara a la galeria: la llista de projectes fonamentals per als valencians soterrats als calaixos de Madrid fa autèntica vergonya, adés i ara, tant se fa. Una llista interminable.

Jo crec que encara no s'han assabentat que allò del "Levante feliz" de la paella, el sol i les platges, ja és història. Són tòpics que volem desterrar per sempre perquè formen part d'èpoques passades. Però el PP no ha canviat encara el xip, lamentablement. I això que el representant de Compromís al Congrés, Joan Baldoví (el polític millor valorat segons una enquesta del CIS), s'esforça en cada sessió parlamentària en deixar-ho ben clar.

Ací viuen persones, senyor Rajoy, som ciutadans de ple dret i tenim necessitats i problemes i volem que des de Madrid se'ns tracte amb respecte. El Partit Popular ara i adés, més enllà de les manipulacions mediàtiques i els discursos de cara a la galeria, ha passat i passa olímpicament de nosaltres. ¿Què li hem fet, senyor Rajoy? Fa autèntica vergonya, la veritat.

La llista de greuges és llarga. Per exemple, l'últim l'ha denunciat l'alcalde de Sagunt, Quico Fernàndez, i fa referència al bloqueig del Ministeri de Foment als 44 milions d'euros que l'Autoritat Portuària de València vol invertir per finançar la línia fèrria entre Saragossa i el port comercial de Sagunt. Esta infraestructura és absolutament necessària per al nostre desenvolupament econòmic. L'estat d'esta línia fèrria, essencial per a nosaltres, és de jutjat de guàrdia. ¿És que no tenen vergonya ni la coneixen? ¿I si parlem dels obstacles que han posat per a finalitzar les obres de Parc Sagunt?

¿ I si parlem de l'infrafinançament que patim els valencians respecte d'altres autonomies i com influeix en el nostre benestar social?: l'educació, la sanitat, els servicis socials, la investigació i el desenvolupament?¿És que els valencians som ciutadans de tercera? ¿I si parlem del Corredor Mediterrani?... ¿O del túnel passant de València o del transport metropolità? ¿ O del fet de no tindre una radiotelevisió pròpia com la resta d'autonomies? ¿Com tenen la cara dura de tancar-la per corrupció i mala gestió i ara no voler obrir-la? Som l'única autonomia de l'estat que no té televisió autonòmica, tan important per a la vertebració identitària dels valencians.

Rajoy diu no als saguntins? i als valencians ¿Què li hem fet senyor Rajoy? ¿Li haurem de recordar la gangrena de la corrupció que ha patit el País Valencià els últims vint anys de govern del seu partit, el Partit Popular?: el cas Gürtel, el cas Taula, el cas Emarsa, el cas Brugal, el cas Fórmula, el cas Canal Nou, el cas Nóos, el cas Terra Mítica, el cas IVAM, etcètera, etcètera, etcètera?O tota la llista d'imputats i en alguns casos condemnats per corrupció: Carlos Fabra, José Joaquin Ripoll, Rafael Blasco, Alfonso Rus, Sonia Castedo, Rita Barberá, Hernández Mateo, Juan Cotino, Serafín Castellano, Francisco Camps, etcètera, etcètera, etcètera?Fa autèntica vergonya, senyor Rajoy, la veritat.