Dates com la del 9 d´octubre ens han de servir als valencians i valencianes per a reflexionar sobre qui som i on volem anar. L´efemèride és una excusa perfecta per a prendre consciència del temps que ens ha tocat viure i de l´espai on discorre la nostra existència.

Un dia com hui és un moment idoni per a reconéixer l´esforç de totes les persones que treballen pel nostre territori. A totes les comarques valencianes, del nord al sud, de la costa a l´interior, hi ha nombroses maneres de viure i de celebrar aquest gran dia, amb el sentiment comú de pertinença a una terra única. I cadascú de nosaltres podem ser la millor finestra per conéixer com som, com vivim i com gaudim els valencians i les valencianes. Perquè tots i totes junts sumem en este gran projecte que estem construint.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de València estem treballant de valent per a posar el nostre granet de sorra a fi de contribuir a millorar el model turístic valencià. Volem fer-lo més sostenible, més responsable amb el territori i, sobretot, socialment just i generador de riquesa i benestar social per a totes les persones que viuen i treballen a les nostres comarques.

Per a la Diputació de València, el model turístic pivota sobre dos grans eixos: societat i identitat.

Un model socialment responsable. Creador de teixit econòmic empresarial, però que també ha de ser element de redistribució de la renda i font de treball qualificat i amb garanties legals i ètiques. Respectuós amb el territori i el paisatge del qual extrau la matèria primera de l´activitat turística i que, a més, siga capaç de preservar els recursos per a les generacions que vindran.

Un model, també, reforçador de la identitat valenciana. En un món globalitzat, les identitats locals i el sentiment de pertinença a un poble o a un col·lectiu esdevenen claus per a donar sentit a moltes existències individuals. Estem convençuts que el turisme té eixa capacitat inclusiva ja que ajuda a reforçar la nostra autoestima col·lectiva i a explicar i mostrar al món allò que som i d´on venim.

Per últim, els esforços dels responsables públics amb competències en turisme han d´apostar de forma decidida i convençuda per la màxima coordinació i cooperació entre administracions i agents públics i privats. L´eficàcia i l´eficiència en la gestió dels diners públics han de ser una constant per als governants del segle XXI. Per això nosaltres impulsem acords a tots els nivells amb els sector públic valencià i també amb la societat civil valenciana.

Des del Patronat Provincial de Turisme de València escoltem i actuem al territori valencià i estem impulsant una nova governança col·laborativa, oberta i plural. El turisme, com la història, l´escrivim entre tots i totes. Només cal participar-hi. Avant el 9 d´octubre!