?

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València inicia la temporada d'exposicions d'aquest curs amb una exposició singular titulada "València, terra de comarques: diàlegs amb el patrimoni", que es podrà visitar a la Sala Oberta de l'edifici universitari des del proper dilluns 6 de setembre al 17 d'octubre. Aquesta exposició és un extens recorregut sobre el patrimoni i territori valencians a través de la realitat augmentada, una tecnologia capdavantera a Europa. Els espectadors podran vore com pren vida l'art rupestre de la Comunitat Valenciana, vestir un uniforme de la batalla d'Almansa o ficar-se en la pell de Jaume I. Així fins a 70 experiències associades a les comarques de la Comunitat Valenciana.

L'exposició està comissariada per Emili Casanova i Vicent Artur Moreno i preten ser una reflexió sobre la realitat geogràfica, humana i patrimonial dels territoris valencians a partir de la realitat augmentada, un recurs tecnològic innovador que s'ofereix actualment en poques instal·lacions museístiques europees.

Així, la Universitat de València presenta el territori i patrimoni valencians a través d'una tecnologia desenvolupada per l'Institut de Robòtica. A hores d'ara, els recursos -per dimensions i quantitat- i les experiències que recrea aquesta exposició tenen pocs precedents: quasi dels únics a Europa, una exposició que l'any passat va organitzar el parc Futuroscope de França. L'exposició s'ha creat amb motiu del 26 Congrés de Romanística Internacional, que s'inaugura dilluns al Centre Cultural La Nau.