?

Els premis Jaume I del Camp de Túria arriben a la seua cinquena edició. Demà, dissabte 6 de novembre, es lliuraran els guardons en un acte que es celebrarà al saló d'actes del Centre Social de la Pobla de Vallbona. Els premiats d'enguany són el cantautor Paco Muñoz, el Centre d'Estudis Locals de l'Eliana, el catedràtic d'Economia Josep Maria Jordan Galduf i el grup Bajoqueta Rock.

Durant l'acte de lliurament, presentat pel periodista de Levante-EMV, Sergi Pitarch, actuaran Pep Gimeno Botifarra, la cantant del grup de hip-hop Rapsodes, Mireia Vives, i Toni de l'Hostal que interpretaran conjuntament algunes peces del folklore comarcal. La vetlada clourà amb el grup Eva Dénia Trad Quartet, que presentarà el seu darrer treball en el qual versiona Joan Manuel Serrat, Jaume Sisa i que musica poetes com Joan Salvat-Papasseit i Ausiàs March.

Els premis Jaume I del Camp de Túria van ser creats l'any 2.006 amb la finalitat de reconèixer el treball d'alguna persona o entitat que per unes raons o altres, han realitzat una tasca important en la defensa de la llengua, i la cultura de la Comunitat Valenciana, que en definitiva és l'esperit que impulsa el funcionament dels Casals Jaume I.

Premis consolidats

Els guardonats en les anteriors edicions són Vicent Partal, Coordinadora Camp de Túria Habitable, Consolat de Mar, la Regidoria d'Ús i Promoció del Valencià de la Pobla de Vallbona, l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria, la Coordinadora pel Valencià del Camp de Túria, l'associació Amics del Castell d'Olocau, el Cor de l'Eliana, Pep Ricart Leal, l'Associació Cultural 9 d'octubre de Vilamarxant, Alexandre Navarro Tomàs, Antoni Balaguer Escartí, Bakanal i l'Ateneu Musical de Benaguasil.