Després del soroll extravertit de la Fira, la ciutat es retroba amb el «Bálsamo de Fierabrás», una gota de música en el mapa sonor d'una ciutat que ens acosta a la nostra història cultural; el concert inaugural de Pro Música, en el seu 20 aniversari.

Escoltar tres grans veus juntes sempre és una privilegi, més encara si són veus valencianes, perquè reivindica la altíssima qualitat dels músics de la terra, i escoltar-los a la Casa de Cultura, i amb una programa tan intel·ligent, era una ocasió especial que el públic no va voler perdre's.

M. J. Martos, V. Antequera i A. Guardiola acuradament acompanyats per C. Amat, van desenvolupar un programa que baix el títol «Com la vida mateix, de l'òpera a Carlos Gardel» van desgranar tot un seguit d'àries, duos i trios operístics, on Puccini, Bizet, Verdi apareixien i desapareixien per la sala, per donar pas en la segona part a musicals com ara West Side Story o el Fantasma de l'Òpera, acabant amb el famós tema Mediterráneo de Serrat. El passeig d'estils musicals i la qualitat de les interpretacions va fer que el públic despedira la nit literalment en peu.

Per al 13 de novembre Pro Música ens desafia amb una proposta radicalment distinta. Amb l'Anima Chamber Orchestra de Budapest, la sala s'omplirà de Bach, de Holst, de Vivaldi i fins i tot de alguna sorpresa hongaresa de les mans d'estos autèntics virtuosos que ens visiten. Live music, music for life!