Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La tortuga "Paz" torna a la mar a Benicàssim

Es tracta de l’animal 645 que arriba a l’Arca de la Mar

La tortuga, de tornada a la Mediterrània, amb un dispositiu que la geolocalitza. levante-emv

La Fundació Oceanogràfic ha soltat a la mar una tortuga recuperada junt amb prop de huitanta famílies refugiades d’Ucraïna, després de que l’animal es curara en l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals (ARCA) de la Mar de la Fundació Oceanogràfic.

L’acte va tindre lloc el dissabte, a la platja Voramar de Benicàssim i els més menuts, acompanyats per les seues mares, van acomiadar a la mar la tortuga batejada amb el nom de «Paz», i per això també es va escriure un gran missatge en l’arena, en el qual es podia llegir la paraula «Peace», pau en anglés.

Abans que el queloni entrara a la mar, el personal de la Fundació Oceanogràfic, amb l’ajuda d’una intèrpret, van explicar als assistents el valor que representa poder retornar a l’animal al seu medi natural, en este cas des de la platja Voramar. Després de la solta, els xiquets i xiquetes van fer una activitat i van escriure els seus millors desitjos mediambientals, depositant-los després en una gran urna de cartó.

Representants de la Fundació Azul Marino, Creu Roja Benicàssim, l’ONG Accem i l’hotel Voramar del municipi castellonenc també van participar de la solta.

Missatge que es va crear a l’arena, on es podia llegir «pau» en anglés. levante-emv

Atrapada accidentalment

La tortuga Paz va ser rescatada gràcies a la conscienciació dels pescadors del litoral de la C.Valenciana, a la coordinació del servei 112 i a l’acció de la Xarxa de Varaments, formada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica junt amb la Universitat de València i la Fundació Oceanogràfic.

Este queloni va ser enregistrat amb el número 645, pesava uns 13 quilos, va ser capturada accidentalment per arrossegament a Benicarló i va ingressar en l’ARCA de la Mar amb una embòlia gasosa i amb l’ajuda de l’embarcació Tío Salvador.

Compartir el artículo

stats