"Acción por el clima" planteja als centres reptes mediambientals per a tots els nivells

Foto d'arxiu d'un hort escolar

Foto d'arxiu d'un hort escolar / Levante-EMV

Aula

La Ciutat de les Arts i les Ciències premiarà un any més les millors idees sostenibles en el concurs nacional "Acció pel clima" dirigit a estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat o Formació Professional Bàsica i Grau Mitjà, als qui es plantegen diferents reptes mediambientals. "Acció pel Clima" és una oportunitat perquè el personal docent presente els projectes en matèria mediambiental que desenvolupen a les aules i poden inscriure’s fins a l’11 de gener.

El primer cicle de Primària ha de dissenyar un projecte mediambiental —com un hort escolar—; mentre que al de segon cicle se li planteja el disseny i construcció d’un element d’acord amb "les tres R" (reduir, reutilitzar i reciclar); i els grups de tercer cicle de Primària han de treballar l’aprofitament de l’aigua i l’eficiència energètica.

En 1r i 2n d’ESO i FP Bàsica, han de dissenyar una acció que implique la participació social —com iniciatives de neteja forestal o una jornada de divulgació—; en 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Grau Mitjà treballaran les STEM (per exemple, programació, electrònica, mecànica o robòtica), per a mostrar algun aspecte relacionat amb el medi ambient i la sostenibilitat.

La primera fase del concurs és digital, i cada equip ha de realitzar, gravar i enviar el projecte; i la segona fase és una jornada de presentació en el Museu dels Ciències, una final que serà el 24 de març i on participaran els treballs seleccionats.

El termini per a inscriure’s és fins a l’11 de gener; la data de lliurament del projecte finalitzarà l’1 de febrer; i la comunicació dels grups finalistes serà el 24 de febrer. La passada edició, en el certamen van participar més de 250 estudiants de 13 centres a través de 25 projectes finalistes. "Acción por el clima" està patrocinat per Reciclamás, Global Omnium i Las Naves, entre altres.

Suscríbete para seguir leyendo