Defensa reconeix una redacció sobre el Doctor Francisco Javier Balmis

Pedro José García Cifo y Juan Lluch-Elum

Pedro José García Cifo y Juan Lluch-Elum

El Ministeri de Defensa ha lliurat els premis de la IX edició del seu concurs literari escolar «Carta a un militar espanyol», que té com a objectiu incrementar el coneixement de les Forces Armades i els seus valors en l’entorn educatiu. Enguany, la temàtica ha sigut «Expedicions militars, contribució al coneixement».

L’alumna Claudia Mayoral, estudiant de 4t de l’ESO d’Osca ha sigut la guantadora, i també hi ha dos finalistes: Héctor Marcos Rodríguez, del col·legi El Carmelo (Granada); i el valencià Juan Lluch-Elum, de l’Edelweiss School, de Godella. Juan Lluch-Elum cursa 2n de Batxillerat al centre privat i va rebre el reconeixement de mans del director general de Reclutament i Ensenyament Militar, el tinent general Pedro José García Cifo.

Una carta sobre la vacuna

Segons apunta el ministeri,la carta de l’alumne de l’Edelweiss recordava la gesta del metge militar Francisco Javier Balmis que, acompanyat de la infermera Isabel Zendal, va protagonitzar la Real Expedició Filantròpica de la Vacuna a principis del segle XIX, l’objectiu del qual va ser portar la vacuna contra la pigota a les colònies espanyoles de l’època.

En la present edició del concurs han participat més de 11.000 alumnes de 502 centres escolars de totes les comunitats autònomes i ciutats autònomes d’Espanya, a més d’altres tres col·legis a l’estranger, unes xifres que confirmen l’augment de participació any rere any.

Suscríbete para seguir leyendo