Una càpsula del temps submergida ajudarà a la protecció de l’oceà del futur

La càpsula, baix de l’aigua

La càpsula, baix de l’aigua / Levante-EMV

Aula

La Fundació Oceanogràfic, en col·laboració amb Frosch i la dissenyadora Ana Docavo, han creat dues càpsules del temps en forma d’escafandre, amb l’objectiu de recollir tots els missatges i desitjos mediambientals en favor de la protecció dels oceans.

Una d’elles, la més gran, està situada en l’Oceanogràfic i l’altra, una rèplica, es troba ara en el Parador del Saler amb la intenció de recollir el major nombre de desitjos de les persones que vulguen participar.

Coincidint amb la setmana dels oceans, la càpsula més gran se submergirà en un dels aquaris del Oceanogràfic per a conservar tots els missatges recollits fins a la finalització del decenni dels oceans.

Així, en 2030 es revisaran tots els missatges de la població i es compararan amb els objectius i fites aconseguides durant esta important dècada d’actuació.

Paral·lelament a esta acció, escolars de la Marina Alta estan participant en la iniciativa «Missatge en una Botella» del «Projecte Posidònia», que busca fer reflexionar a l’alumnat sobre les amenaces que afecten la biodiversitat marina.

En este cas, són els escolars de diferents centres educatius els qui compartixen els seus desitjos mediambientals i emplenen el gran envàs de vidre amb missatges de bones pràctiques per a protegir la posidònia, una planta greument amenaçada.

Suscríbete para seguir leyendo