La Comarcal: 50 anys educant per a fer escola i comunitat

La cooperativa educativa ha celebrat l’acte principal del seu aniversari plenant de gom a gom el Teatre Olympia de València

Els xiquets de La Comarcal

Els xiquets de La Comarcal / LEVANTE-EMV

La Nostra Escola Comarcal de Picassent continua de celebració pel seu 50 aniversari, des de que un grup de famílies va creure que una escola diferent —plural, cooperativa, democràtica, amb valors i en valencià—, era possible. Des d’eixos inicis en Villa Carmen amb 45 xiquets i xiquetes fins a l’escola actual —amb uns 700 alumnes d’Infantil, Primària i Batxillerat— han passat cinc dècades i un munt d’aprenentatges compartits.

La cooperativa educativa no és un centre concertat a l’ús, així ho explica la seua directora, Imma López, que assegura que actualment continuen «arreplegant els fruïts» d’eixa llavor inicial, i continuen sentint-se «hereus» d’eixos pares i mares que, ara fa mig segle, van tindren «una visió de futur» i molt de «sentit comú», amb una escola que, aleshores, ja era innovadora i apostava, per exemple, per l’ecologia o la inclusió educativa.

Després de moltes activitats i reencontres durant el curs passat, este dilluns es va celebrar l’acte principal de la commemoració, en el Teatre Olympia de València, ple de gom a gom per a l’ocasió. Més de 900 persones no volgueren perdre’s esta emotiva festa, que va rendir homenatge «a totes les persones que han passat per l’escola en estos anys: als pares i mares fundadors, exalumnes, mestres, la coral, el grup de teatre (FAM), treballadors actuals...».

«Arribar al 50 aniversari és haver complit un somni d’unes famílies que, fa 50 anys, van decidir crear una escola en un moment complicat, perquè els seus fills i filles cresqueren en llibertat i amb una pedagogia transformadora», resumix la directora a Aula.