Primer Seminari de Literatura Infantil i Juvenil a València

L’AELC farà lliurament del Premi Aurora Díaz-Plaja a l’escriptor Josep Antoni Fluixà pel seu article sobre l’obra d’Enric Lluch

Cartell.

Cartell. / L-EMV

Fundació Bromera

Demà, dijous 26 d’octubre, a les 16 h de la vesprada s’inaugurarà el Primer Seminari de Literatura Infantil i Juvenil Catalana que organitza l’AELC, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, a València. L’objectiu és detectar els reptes amb els quals s’enfronta la producció literària per a infants i joves en la nostra llengua tant a València com a Catalunya i les Illes Balears.

El seminari s’iniciarà amb una conferència de Dari Escandell, professor de la Universitat d’Alacant sobre la «Radiografia del llibre infantil en llengua catalana: tendències i sinergies lectores».

A continuació, es procedirà al lliurament del premi Aurora Díaz-Plaja a l’escriptor valencià Josep Antoni Fluixà, autor de l’article premiat i en el qual fa un anàlisi de l’obra de l’escriptor Enric Lluch, un dels autors més importants de la literatura infantil i juvenil valenciana. El text de Fluixà, titulat «Enric Lluch: la ingenuidad del sabio», es publicà al número 306 de la revista CLIJ. Cuadernos de literatura infantil y juvenil. Per això, amb motiu del premi, es farà una conversa entre els dos escriptors moderada per Lliris Picó.

Finalment, com a cloenda del seminari, hi ha programada una taula redona sobre la situació de la literatura infantil i juvenil en la nostra llengua a Catalunya, les Illes i el País Valencià, moderada per l’escriptora Mercé Viana amb la participació de Teresa Broseta, Tina Vallès i Irene Zurrón.

El seminari tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’IES Lluís Vives de València, carrer de Sant Pau, 4. L’activitat està oberta a tot el públic que vullga assistir i està especialment recomanada per a escriptors i escriptores de LIJ, per a docents i personal relacionat amb el món laboral de les biblioteques, l’edició, l’animació lectora, la il·lustració de llibres infantils i juvenils, etc. No és obligatori inscriure’s prèviament, però es recomana fer-ho escrivint un correu a aelc@escriptors.cat.