Crea un món d'aventura literària a la teua aula

Descobrix com crear un club de lectura a la teua aula per a inspirar el teu alumnat

Lectura colectiva.

Lectura colectiva. / L-EMV

Fundació Bromera

Vols fomentar la passió per la lectura entre el teu alumnat i crear un espai on puguen explorar i comentar llibres junts? Llavors, un club de lectura a l'aula és la resposta perfecta! Crear un club de lectura no sols promou la comprensió lectora i el pensament crític, sinó que també fomenta una comunitat d'aprenentatge col·laboratiu.

Ací et recomanem cinc passos simples per a començar el teu club de lectura:

Pas 1: Tria un llibre i un format de club

Comença per seleccionar un llibre apropiat per a l'edat i els interessos del teu alumnat. Pots triar un llibre específic perquè tots el lligen junts o permetre que l’alumnat vote entre una selecció d'opcions. També decidix si vols que el club es reunisca setmanalment, quinzenalment o mensualment.

Pas 2: Anima’ls a inscriure's

Fes un anunci emocionant en classe sobre el nou club de lectura i anima l’alumnat a inscriure's. Explica quins beneficis pot aportar unir-se al club: millorar la comprensió lectora, desenvolupar habilitats de discussió o descobrir nous llibres i gèneres literaris.

Pas 3: Establix les regles i expectatives

Abans de la primera trobada, establix algunes regles bàsiques per al club, com el respecte mutu durant les discussions, la puntualitat en les reunions i la participació activa en les activitats del club. També establix expectatives clares sobre la quantitat de lectura requerida entre reunions.

Pas 4: Oferix activitats complementàries

Per a enriquir l'experiència de lectura, organitza activitats complementàries com debats, representacions teatrals d'escenes del llibre o projectes d'art inspirats en la història. Això els ajudarà a connectar-se encara més amb el llibre i a aprofundir en la seua comprensió.

Pas 5: Celebra l'èxit del club de lectura

En finalitzar la lectura del llibre, celebra l'èxit del club de lectura amb una activitat especial, com una festa literària o una projecció de l'adaptació cinematogràfica del llibre. Reconeix l'esforç i la participació de l’alumnat, i anima'ls a continuar explorant el meravellós món de la lectura.

Crear un club de lectura a la teua aula pot ser una experiència increïblement gratificant tant per a tu com per ells! Així que uneix-te a nosaltres en esta emocionant aventura literària i comença a explorar nous mons.