El CVC convida als escolars a pintar i escriure

El Consell Valencià de Cultura recorda que la data límit per a participar en el concurs és el 15 de març

El tema és "Els Drets Humanvs davant del repte del món actual"

Representants del CVC i guanyadors del concurs de 2023.

Representants del CVC i guanyadors del concurs de 2023. / L-EMV

Levante-EMV

El Consell Valencià de Cultura recorda que la data límit per a enviar els originals de literatura i dibuix per a l’edició d’enguany del concurs escolar, dedicat als Drets Humans (en concret, el títol és «Els drets humans davant els reptes del món actual») és el 15 de març.

Conmemorem estos mesos el 75 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. La va proclamar l’ONU al desembre de 1948. Es tracta d’un text quasi ideal, fruit de les Guerres Mundials del segle XX, amb el qual s’aspirava a donar valor jurídic universal a una sèrie de drets de les persones i a evitar la discriminació per raó de raça, religió, sexe, origen nacional o social, etc. 

Però des del principi la interpretació de les paraules de la Declaració va divergir per raons culturals i polítiques. A més, el pas del temps ha obert el camí a la valoració d’altres drets: per exemple, el dels migrants, els derivats de la irrupció de la intel·ligència artificial o d’internet, la distribució de la riquesa, entre altres.

Temes d'interés

El Consell Valencià de Cultura considera d’interés que els escolars es pronuncien sobre estos assumptes. Cada un des del seu punt de vista, amb tota la llibertat, a través de la pintura o de la literatura: què pensen dels drets humans, si han de ser universals o no, relatius o no, si se n’han d’afegir més als de la llista de 1948, i quins serien. Ho recordem de nou: fins al 15 de març es poden enviar els textos o els dibuixos al Palau de Forcalló, carrer Museu, 3, València 46003. 

El Consell Valencià de Cultura convoca cada any un concurs literari i de dibuix per a l’alumnat dels centres públics, concertats i privats de la Comunitat Valenciana, que estiga cursant estudis d’ESO, FP o Batxillerat. Tota la informació sobre el concurs escolar està en la web: https://cvc.gva.es/concurs-escolar-literari-i-de-dibuix/