Blog 
Ja estic en Falles!
RSS - Blog de Carles Andreu Fernández

El autor

Blog Ja estic en Falles! - Carles Andreu Fernández

Carles Andreu Fernández

Informador festiu i internauta per vocació, vaig fundar una de les primeres webs de comissiones falleres en 1998, i des de 2000 divulgue i informe sobre les Falles amb el meu invent Distrito Fallas (www.distritofallas.com). A més co·llabore en ràdio i premsa de temàtica festiva. Pots seguir-me en Tw...

Sobre este blog de Valencia

Les notícies sobre Falles ja te les he donades en DistritoFallas.com. Ara et contaré què en pense.


Archivo

 • 19
  Diciembre
  2013

  Comenta

  Comparte

  Twitea

  De mantenidor un mantingut

  Ja és oficial: el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, és el mantenidor de la fallera major de València, Carmen Sancho de Rosa. El nomenament, que ja se sabia fa dies a través de premsa com Levante-EMV, no ha anat carregat de polèmica i no és per a menys.

  La primera raó és que no es tracta d'una personalitat de la cultura o societat valenciana, de les quals afortunadament en tenim molts. Sí, potser és veritat que li agrada molt la nostra festa i que no falta cap setmana fallera a València, però no deixa de ser un turista (això sí, amb càrrec polític), és a dir, una persona aliena a les Falles i a la nostra societat en general.

  Per altra banda, la segona raó és que Junta Central Fallera ens porta un dels homes de Rajoy, component d'un govern central que ha perjudicat la festa de les falles augmentant l'IVA del monument 13 punts, que ha donat problemes al sector pirotècnic que tant important és en les festes, i que ara puja en 11% les tarifes elèctriques, fent més cara la il·luminació dels carrers que moltes comissions falleres instal·len en la setmana fallera. Realment, no hi ha massa raons per a fer-li la pilota al membre d'un executiu que no ha fet molt per la nostra festa.

  En definitiva, que de nou ens trobem, dins d'un acte tan faller i valencià com l'Exaltació de la Fallera Major de València, una persona estranya, un "afer exterior" de fora de les nostres terres i, a més, portada d'un govern que ens fa la punyeta als fallers. Millor haguera sigut que Babalà ocupara el seu lloc.

   

  Denunciar
  Compartir en Twitter
  Compartir en Facebook