Als municipis de la nostra província, especialment on governem els socialistes, estem acostumats a la manca de criteri i al cinisme en les crítiques que apareixen a mitjans de comunicació per part, especialment, de representants del partit popular que en l´anterior legislatura estaven governant i que ara encara no han arribat a assumir que es troben en l´oposició.

A Borriana on ens trobem amb un equip de govern format per tres partits que, des del primer moment vam posar en marxa actuacions pensant en la millora de la situació dels nostres veïns i veïnes en molts àmbits, estem patint aquesta circumstància d´una manera ben evident, cosa que també succeeix a d´altres localitats.

Ara intentaré explicar per què faig aquest comentari. A la província de Castelló hi ha 135 municipis de diferent nombre d´habitants i amb diferents necessitats, de costa o d´interior, més o menys turístics o més o menys industrials... però, en tots els casos, compartint molts objectius, el principal dels quals és el seu treball per la millora de la vida dels seus habitants.

I en aquesta tasca han de sentir-se recolzats per la Diputació de Castelló que, com s´ha reiterat en nombroses ocasions, ha de ser i actuar com l´ajuntament d´ajuntaments, donades les seues competències, entre les quals podem remarcar la coordinació de serveis municipals per tal de garantir una prestació integral i adequada o la prestació de serveis públics de caràcter supramunicipal o, i aquest és el cas que ens interessa assenyalar, l´exercici de funcions de coordinació en alguns casos.

I aquestes explicacions les plantege perquè l´anterior regidora de l´àrea de l´Ajuntament de Borriana del Partit Popular apareixia fa uns dies en premsa, concretament el 10 de setembre passat, i m´acusava de ser la responsable subsidiària de l´increment de la presència de mosquits en la nostra ciutat.

Vull des d´ací recordar-li, a ella i a tots, uns titulars apareguts el dia 9 de juliol de 2015 a alguns mitjans de comunicació on deia «La diputación ayuda a 28 municipios de la provincia para paliar la plaga de mosquitos». Aquesta va ser una de les reivindicacions que el grup socialista de la diputació, encapçalat en aquell moment per l´anterior portaveu José Benlloch, exigia des del primer dia: els problemes supramunicipals s´havien d´afrontar des de la coordinació de l'ens provincial.

El diputat responsable de l´àrea seguia explicant «Como siempre, somos los primeros en actuar pese a que la competencia es de los ayuntamientos y de la Generalitat!.

Com hem manifestat en reiterades ocasions, tant la Generalitat com els ajuntaments estem complint i actuant com mai abans s´havia fet: s´han ampliat les actuacions i els recursos per atenuar la problemàtica, concretament a l´Ajuntament de Borriana s'han triplicat les quantitats que destinava l´anterior equip de govern.

Per això m´agradaria posar un exemple recent que posa en evidència la manca de criteri i el cinisme en les crítiques del partit popular: després de quasi un any sense rebre cap informe de la situació de les zones afectades per mosquits des de l´àrea responsable de la diputació per una nefasta gestió del diputat encarregat, el mateix dia que la regidora de l´oposició, del mateix partit polític que el diputat, eixia en premsa responsabilitzant-me de la problemàtica, vam rebre a l´ajuntament un informe amb la informació del mes de maig i el dia 17 de setembre ens va arribar l´informe de la situació del mes d´abril!

Utilitzant les mateixes paraules que l´anterior regidora popular em dedicava a mi li diríem al diputat popular responsable "Una vegada més els seus anuncis s´han esfumat i se´ls ha emportat el vent, com la confiança que molts ciutadans van dipositar en els seus compromisos, que avui se senten estafats i defraudats".

Crec que ha quedat clar qui està complint i qui no.