L'IES Dr. Lluís Simarro de Xàtiva és un centre públic d'ensenyament secundari i de formació professional compromés amb l'educació dels nostres adolescents com a ciutadans lliures, autònoms, responsables i respectuosos, amb l'aprenentatge necessari per afrontar els estudis superiors o el món del treball. Per respondre a aquest compromís disposem d'unes instal·lacions sòlides, funcionals i estètiques, totalment equipades per a l'oferta educativa que oferim.

En secundària, on impartim ESO i Batxillerat, tenim tres laboratoris de ciències, sis aules per a plàstica, tecnologia i música, cinc aules d'informàtica, gimnàs, trinquet, galotxa i tres pistes esportives. Així mateix, totes les aules estan dotades amb projectors multimèdia i amb connexió a internet. També, el centre està dotat d'un sistema de videovigilància.

Oferta de cicles formatius

En formació professional es pot estudiar cicles formatius bàsics, de grau mitjà i de grau superior de la família d'Informàtica i Comunicacions i de la família d'Administració i Empresa. També es pot cursar el grau mitjà d'Obres d'interior, decoració i rehabilitació. Per a tots aquests estudis disposem de 14 aules d'informàtica, a més d'aules polivalents amb projectors, internet, wifi, etc.

Per completar la formació integral de l'individu en l'IES Doctor Lluís Simarro obrim el centre a la societat, tot participant en programes que involucren a entitats locals, comarcals, nacionals i internacionals. Parlem del Costumari Musical Intercentres, que ha generat l'organització d'un congrés internacional sobre educació artística i rendiment acadèmic; del projecte Simarro-Amical Mauthausen de memòria històrica i prevenció del feixisme, de la Mostra d'Acrogimnàstica, de ser centre preparador i examinador de les proves de certificació de Cambridge English Language Assesment, programa Etwinning, disseny de drons per a aplicacions pràctiques, etc. Així mateix, mantenim contacte directe amb el teixit empresarial de la comarca de la Costera i participem en projectes d'innovació i mobilitat europeus Erasmus+, on professorat i alumnat fan estades en països comunitaris on aportem la nostra experiència i aprenem d'altres sistemes educatius i de formació professional.