El proper dissabte, a les 19:30 hores, a la Casa de la Cultura de Montesa tindrà lloc la presentació del llibre El regreso, una novel·la juvenil escrita per Sergio Mora i publicada per Editorial Tandaia, una firma que aposta pels joves escriptors i per obres poc convencionals però de qualitat. La història que ens ofereix l'autor a través d'un volum de 230 pàgines, conta les peripècies de quatre amics, dos xiques i dos xics, que han estat elegits protectors de la Terra per un dels cinc savis que controlen els distints regnes. Hi havia, però, un sisé savi, que va rebelar-se contra els anteriors a fi de controlar eixos territoris o regnes. Ara eixe savi pervers torna per apoderar-se de tot, amb la qual cosa els elegits, els protectors, hauran d'impedir-ho. Cadascun d'aquestos protectors controla un dels quatre elements coneguts „aigua, aire, terra i foc„ i hauran d'aprendre a utilizar-los a fi de lluitar contra l'enemic.

Entrellaçat amb tot l'argument, el text transpua amor, amistat, traició, enemistat, tensió i misteri, tota una sèrie d'elements que de segur tenen seguida doncs l'autor ha promés descabdellar aquesta història amb noves entregues que continuaran sota el subtítol de Protectores de la tierra, la primera entrega del qual es presenta aquest dissabte a Montesa dins d'un primer pas d'aquesta nova trajectòria literària que ara enceta.

Sergio Mora Cerdà, de 21 anys, va nàixer a Montesa i va fer primària al col·legi públic de la localitat. Els seus estudis d'ESO i Batxillerat van transcórrer a l'IES Francesc Gil de Canals i a hores d'ara, estudia el grau de Disseny Industrial i Desenvolupament de Producte a la Universitat Politèctica de València.

Recolzament municipal

L'alcaldessa de Montesa, Analía Juan, ha manifestat sentir-se molt satisfeta amb la iniciativa d'aquest jove «que ha apostat per la literatura en un món contracorrent i on els lectors són un grup minoritari». Per tot això „afig la primera edil„ «des de l'Ajuntament de Montesa volem recolzar totes aquelles singularitats que, a banda de potenciar inquietuds, enriqueixen, de qualsevol manera, les possibilitats i/o oportunitats dels ciutadans», ha explicat la regidora.