L'Alcúdia de Crespins crearà cinc llocs de treball gràcies a una subvenció de 55.376,54 euros del Programa d'Iniciativa Social (EMCORP y EMCORD). Del total de la subvenció, 26.875,27 euros es destinaran al programa EMCORD, és a dir, a la contractació de persones aturades de llarga durada que, en aquest cas, seran tres peons que s'incorporaran a la brigada de manteniment del consistori municipal. D'altra banda, amb els 28.501,27 euros restants que es destinaran al programa EMCORP, es contractarà a un auxiliar d'ajuda a domicili i a un gestor cultural, tots dos aturats d'almenys 30 anys d'edat, segons han explicat.

El regidor de Promoció Econòmica en l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, ha destacat el compromís de la Generalitat Valenciana en la creació d'ocupació, cosa que «ens permetrà, amb aquests dos programes, continuar amb una de les prioritats de l'actual govern, que és el generar ocupació i ampliar els serveis municipals», destaca.

Per altra banda, des de l'Alcúdia de Crespins han recordat que el seu ajuntament i el de Canals han mantingut diverses reunions al llarg de les últimes setmanes amb l'objectiu de fer front al deute que actualment tenen de la Comunitat d'Usuaris d'Abocaments - Partida de Sagres (CUA). El dèficit, heretat des del 2006, ronda el milió d'euros i gràcies a l'esforç exercit per tots dos consistoris, han aconseguit fraccionar els pagaments.

Aquests pagaments es reparteixen de forma proporcional entre els dos municipis sobre la base de la població de la qual disposen de tal manera que Canals assumeix el 74,53% i l'Alcúdia de Crespins s'encarrega del 25,47% restant. Així doncs, des de l'any 2015, l'Alcúdia ha pagat 123.411,45 euros mentre que Canals 407.253,58 euros.