La X Mostra de Cinema Documental de Montaverner, Mon·Doc, afronta la seua recta final. A partir de les 18.30 hores, hui dijous es podrà vore a l'auditori Luis Peiró el documental de Wim Wenders i Juliano Ribeiro Salgado La sal de la Tierra. Es tracta d'un treball nominat als Òscar com a Millor Documental, i guardonat en festivals tan importants com Cannes i Sant Sebastià, que repassa el treball de més de 40 anys del fotògraf Sebastiao Salgado, qui va recollir amb la seua càmera el patiment de l'ésser humà i ens va descobrir territoris verges, expliquen desde l'organització.

A les 20.30 hores serà el torn del curt Savis de l'horta, un treball del director valencià David Segarra, qui estarà present en Montaverner per presentar aquesta obra al públic assistent. Savis de l'horta recupera les històries d'homes i dones llauradores de l'horta de València i ens mostra un món on la natura, els animals i la família són encara els pilars de la vida. Aquest documental, amb un llarg recorregut a diferents festivals, va ser guardonat amb el Premi Fragments Valencians en l'última edició de la mostra DOCSValència.

Demà divendres serà l'últim dia de projeccions abans de la gala de cloenda i entrega de premis, que es celebrarà el dissabte. Les projeccions de demà són: Muchos hijos, un mono y un castillo, de Gustavo Salmerón, i Chavela (sobe la cantant Chavela Vargas). dissabte es veurà La memòria del meu poble, dedicat a Montaverner i la seua gent i dirigit per Ana Canet