Aquests Nadals seran diferents a Castelló de Rugat, però no menys especials. Respectant totes les mesures de seguretat de distanciament, ús de gel hidroalcohòlic, mascaretes, etc., l’ajuntament que presideix Antonio Esquinas realitzarà una programació nadalenca d’allò més entretinguda. Començarà el dimecres 23 de desembre fins al dijous 31 amb el Dia del Bulto, on la gent agafarà cita prèvia cridant a un telèfon i per torns aniran a la Casa de la Cultura Carmen Alborch a deixar el seu regal. Els regals aniran dins de borses de plàstic, que després seran desinfectades.

El 27 de desembre a les 17 hores se celebrarà el dia del patge, que aquest any anirà acompanyat de la seua burreta i realitzarà un recorregut més extens pel poble perquè cada xiquet i xiqueta, des de la porta de casa, puga depositar la carta als Reis Mags. El 28 de desembre, a les 17 hores i a l’Auditori, amb aforament limitat es realitzarà el teatre Tonet, històries i nadales a la llar, a càrrec de la companyia Amimic Teatre. Per assistir s’haurà de reservar la butaca.

Seguint amb la programació nadalenca, el 4 de gener a les 17 hores, a la Casa de la Cultura Carmen Alborch es realitzara una animació lectora En Nadal, la lectura quina aventura!, a càrrec de la companyia Arte Babel, per al públic més infantil. També s’haura de reservar cadira.

La màgia dels Reis de l’Orient

I per acabar aquests Nadals «diferents, però no menys especials», recalquen des del consistori, el 5 de gener a les 18.30 hores la màgia omplirà Castelló de Rugat amb l’arribada dels Reis Mags, que visitaran els xiquets i les xiquetes del poble a les seus cases. Aquest any s’ha ampliat la plantilla d’antorxers i antorxeres, gràcies a la col·laboració dels festers i festeres del 2020, perquè ajuden als Reis Mags de l’Orient i patges a repartir els regals. Es realitzaran tres recorreguts, un per cada rei i patge i els antorxers i les antorxeres es repartiran entre els tres recorreguts. «Amb aquests canvis evitarem aglomeracions i que els més menuts no perden la il·lusió», afirmen des del consistori.