La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha designat a Beatriz Fernández Aucejo (Paiporta, 1983) per a dirigir a la Jove Banda Simfònica de l´entitat en 2015. Serà la primera dona que ho faça des que l'any 2000 va començar a caminar aquesta formació que vol ser una mostra del fenomen social que representen les bandes.

Fernández Aucejo està «molt il·lusionada» amb el projecte i l´afronta amb «alegria, respecte i molt treball» per a seguir demostrant que «la música no té raça, sexe ni edat», perquè els canvis socials estan propiciant l'equilibri entre homes i dones, assegura aquesta llicenciada en clarinet, directora d´orquestra per la Royal School of Music of London i pel conservatori superior de música de Múrcia, titulada professional en piano i diplomada en magisteri musical.

La directora valenciana ha ampliat estudis amb Cristóbal Soler (director musical del Teatre de la Zarzuela de Madrid i de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV), amb qui segueix perfeccionant la seua carrera. També s´ha format amb Ferrer Ferran, Manuel Galduf, Yaron Traub, José Mª Cervera Collado i a la Universitat Mozarteum (Salzburg, Àustria) i la Fundació Eutherpe (Lleó).

Beatriz Fernández Aucejo és titular de les bandes simfòniques l´Artesana de Catarroja i Unió Musical de Carlet, i de l'Orquestra Simfònica Ateneu Musical del Port de València. Ha dirigit diverses orquestres de la C. Valenciana, Espanya i Alemanya, com l'Orquestra Municipal de València o la Jove Orquestra de la Generalitat.

La FSMCV ha valorat la formació, experiència i professionalitat en la direcció musical de Fernández Aucejo i espera, va destacar ahir, que done visibilitat a la presència de la dona en les bandes de música i orquestres. Les societats musicals estan compostes ara per ara per un 37 % de dones i un 63 % d´homes.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV és una agrupació d´alt rendiment integrada en l´actualitat per 112 músics de 18 a 28 anys provinents de totes les comarques d'Alacant, Castelló i València.