La "Jota de morir" de les Marala, finalista als premis MIN

També opten al Millor Disc de Música Arrel - Estos guardons reconeixen el treball dels segells independents

Les Marala.

Les Marala.

Les xiques de Marala tornen a estar d’enhorabona i el seu primer treball discogràfic podria endur-se un nou premi. Clara Fiol, Selma Bruna i Sandra Monfort estan nominades als Premis MIN de la Música Independient, per “Jota de Morir”.

Se trata d’uns guardons impulsats per la Unión Fonográfica Independiente que este 2023 celebren la seua quinzena edició, amb l’objectiu de reconèixer la creació artística, la diversitat cultural, el nou talent i la qualitat de les produccions publicades pels segells independents, un referent de la indústrica musical estatal i l’esdeveniment independent amb major impacte.

Cal recordar que, com ha publicat este diari, “Jota de Morir” (Propaganda pel Fet! 2022) ha anat aconseguint èxits des de la seua publicació i no deixen d’arribar el·logis sobre les seues cançons.

En concret, entre altres guardons, ja té l’honor de ser el Millor Disc de l’Any als catalans Premis Enderrock, i als valencians Premis Carles Santos i Premis Ovidi Montllor amb ‘Jota de Morir’.

Altres nominacions

Als MIN, a més de la categoria de Millor Disc en Català, les Marala també opten a emportar-se el guardó a Millor Disc de Música d’Arrel. Així, les cantants han superat les tres fases de selecció que tenen estos premis, que compten amb un total de 21 categories, amb 5 nominacions en cadascuna.

En este cas, la competència és elevada doncs a Millor Disc en Català, també estan nominats Els Catarres, Anna Andreu, Mishima i Antònia Font; i en la categoria a Millor Disc de Música d’Arrel, els alters quatre finalistes son les Tanxugueiras, Uxía & Javier Ruibal, Maruja Limón i Vicente Navarro.

La gala de la 15a edició dels Premis MIN serà a l’Auditorium de Palma de Mallorca, el pròxim 17 de maig.