Síguenos en redes sociales:

El Micalet recupera la Festa de la Infantesa

La centenària societat coral torna a programar una iniciativa laica per nadal que es va celebrar a la València republicana de 1937

El Micalet recupera la Festa de la Infantesascm

La Societat Coral el Micalet ha recuperat enguany la Festa de la Infantesa, festa del solstici d'hivern que es va celebrar a la ciutat de València en gener de 1937. Es tracta d'una celebració dedicada als xiquets i xiquetes, amb carácter laic, coeducatiu i perspectiva de gènere. Un projecte que la Societat Coral el Micalet, com en aquella època, celebra de desembre a gener.

Els actes es van iniciar amb la inauguració de l'exposició «l'Amor als Infants» que va tindre lloc el passat 3 de desembre. El 14 de desembre es va fer la presentació oficial d'aquest projecte a l'Aula Magna de l'edifici de la Nau de la Universitat de València.

També s'han imprés un conte i una unitat lúdic-didàctica sobre al tema de la Festa de la Infantesa, unes xapes commemoratives. A més, al llarg del mes de desembre, s'han fet activitats de reciclatge i papiroflèxia per als grups escolars que han visitat l'exposició.

Concert

El dilluns es va celebrar un concert matinal al Teatre Micalet on van intervindre els Xiquets Cantors Divisi i la Coral el Raconet del Micalet. Van interpretar set cançons que s'havien interpretat en els actes de 1937, i també es llegiren set poemes que es musicaran per a l'any que ve.

La cloenda de la Festa de la Infantesa serà el pròxim dia 3 de gener amb la cavalcada on rebrem les Tres Magues de Gener. Aquesta cavalcada laica vol ser un complement a les festes d'hivern. Les Tres Magues, Llibertat, Igualtat i Fraternitat, representen tres principis bàsics de la nostra manera de veure el món.

«Llibertat per poder expressar lliurement i críticament totes les idees; Igualtat de tots davant la llei i la Societat, per damunt de races creences i sexe; i Fraternitat per compartir amb tots aquells que ens necessiten totes les meravelles del nostre món». segons l'entitat.

Pulsa para ver más contenido para ti