Síguenos en redes sociales:

El Miguel Hernández de Riola, els Marianistes d´Alboraia i el Santa Ana d´Albal guanyen el concurs de l´ONCE

«Descobrir el teu talent ho canvia tot» ha comptat amb la participació de 3.345 escolars de 70 centres de València

El Miguel Hernández de Riola, els Marianistes d´Alboraia i el Santa Ana d´Albal guanyen el concurs de l´ONCE

Els col·legis Miguel Hernández (Riola), Santa María Marianistas (Alboraia), i Santa Ana i San José de la Muntanya (Albal), han sigut seleccionats com a guanyadors de la fase provincial de València en la 32 edició del Concurs Escolar de l’ONCE i la seua Fundació que, esta ocasió.

Han participat 3.345 alumnes, de 70 centres educatius de la província de València, baix la coordinació de 84 professionals de l’educació.

Amb el lema «Descobrir el teu talent ho canvia tot», este programa de sensibilització educativa pretén fomentar valors com la solidaritat i la importància de la igualtat d’oportunitats entre persones amb i sense discapacitat per a aconseguir una societat més justa i inclusiva. A més, el seu treball resulta útil al professorat a l’hora de fer front a dues dificultats que es poden trobar en les pròpies aules: la resolució de conflictes i l’autoestima dels escolars.

Cada aula participant ha pujat a la web del concurs una composició fotogràfica realitzada pels escolars que reflectisca el que han aprés sobre el talent i les diverses capacitats. Ha sigut acompanyada d’una breu descripció del que volen transmetre amb la seua composició i una frase que resumeix la multiplicitat de talents.

Per a la realització de la composició els alumnes han pogut seleccionar retallades de revistes i periòdics, utilitzar imatges d’internet, fer fotos ells mateixos o realitzar una mescla de les opcions anteriors. A més, els escolars han pogut utilitzar totes les tècniques a les quals puguen accedir, des de les més tradicionals, com el collage (amb l’ús de cola i tisores), a qualsevol programa d’ordinador que els permeta tractar imatges (photoshop, editors en línia).

Fase autonòmica

Ara estos col·legis passaran a la següent fase: l'autonòmica, la resolució de la qual es coneixerà a finals d’abril. Els guanyadors absoluts d’esta edició, en la qual han participat 139.817 escolars, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del «Campus del Talent», en el qual viuran moments plens d’activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

Pulsa para ver más contenido para ti