Síguenos en redes sociales:

Sarrià i Ventura canten junts

El concert «Lletres, Batalles, Cançons» reuneix divendres a Massalfassar als dos músics

Sarrià i Ventura canten junts

Xavier Sarrià i Feliu Ventura junts. El divendres vinent el Centre Cívic de Massalfassar acollirà l´espectacle conjunt que han preparat dos dels noms propis més importants de l´escena musical valenciana de les dues darreres dècades: Xavier Sarrià (Obrint Pas) i Feliu Ventura. El concert servirà per a inaugurar el cicle Veus i Cançons que ha programat l´Ajuntament de Massalfassar al llarg del 2016.

Sarrià i Ventura plantegen l´espectacle Lletres, Batalles, Cançons, com un encontre entre dos amics que va més enllà d´un simple concert. A partir de fragments de les seues novel·les Totes les cançons parlen de tu i Com un record d´infantesa, els dos amics s´endinsen en les vivències compartides per reflexionar sobre memòria i compromís, evocar records i experiències, i repassar ferides i esperances. Un viatge en clau autobiogràfica al passat recent que naix de les escenes i cançons que apareixen als seus llibres d´autors com ara Kortatu, Ovidi Montllor, Daniel Viglietti, Extremoduro, Lluís Llach o Víctor Jara. I de les cançons clàssiques d´Obrint Pas i Feliu Ventura que ja formen part de la banda sonora de molts valencians.

Trajectòries paral·leles

L´espectacle Lletres, Batalles, Cançons sembla concebut com la conjunció inevitable de dues trajectòries paral·leles. Companys de carrera „compartiren aula a la Facultat de Filologia de la Universitat de València„, tots dos són pioners en la represa de la música en valencià que s´inicia a la dècada de 1990: Xavi Sarrià, al front d´Obrint Pas, el grup amb més seguidors i amb major projecció internacional de l´escena -arribaren a editar el seu darrer disc Coratge al Japó „on actuaren en diverses ocasions„; i Feliu Ventura al capdavant de la nova generació de cantautors, compartint espectacles i discografia amb noms de la talla de Lluís Llach.

També tots dos presenten el seu primer enregistrament de manera simultània „Obrint Pas publicava la seua primera maqueta el 1994 i Feliu Ventura el 1996„ i, finalment, tots dos s´han iniciat en el món de la narrativa: Sarrià amb el llibre de relats Històries del paradís (Bromera, 2008) i la novel·la Totes les cançons parlen de tu (Sembra Llibres, 2014); i Ventura amb el volum Com un record d´infantesa (Sembra Llibres, 2015).

L´entrada a este l´espectacle íntim i emotiu, 20.00 hores, és gratuïta. Cal, però, reservar la invitació via telefònica a l´Ajuntament de Massalfassar.

Pulsa para ver más contenido para ti