Arriba amb un gran somriure que dóna indicis de la positivitat que desprén Irene Rodrigo. Defén el seu projecte. Creu en ell, sobretot, perquè gaudeix amb el que fa.

«LéemeTV». Apassionada de la literatura, Irene volia fer un projecte que integrara el que més li agradava: els llibres i la comunicació. A més, buscava resposta a una pregunta: Com fer que les persones que no lligen agafen el gust per la lectura? Demanem un bon esmorçar i amb una infusió i unes torrades Irene Rodrigo em respon a la pregunta, aparentment tan difícil de contestar.

«Vaig acabar la carrera de periodisme i sols sabia que volia fer projectes pel meu compte. Propis». Inspirant-se en un parell d'iniciatives que tenia al seu voltant va sorgir «LéemeTV», el primer programa de televisió on-line de divulgació literària. Ho tenia clar des del principi. El seu objectiu era fomentar la lectura, sobretot entre la gent que no llegia. Com fer-ho? «Donant la volta a la idea».

Irene Rodrigo va començar amb la seua idea amb una primera temporada de Léeme que incorpora 12 capítols, que ixen a la llum cada mes. En cadascun d´ells, la comunicadora dedica mitja hora a «viatjar amb els llibres» i a aprofundir en una obra de literatura clàssica. «Cien años de soledad» va ser el seleccionat per fer el primer capítol que ja té més de 4.000 visualitzacions, però la tria d´èxits literaris, també inclou títols tan coneguts com «La caverna» de José Saramago o «Rayuela», de Júlio Cortázar. Els programes començaren amb una secció però, a poc a poc, han anat evolucionant i s´han creat nous continguts.

Però...«si sols fèiem un programa al mes era difícil mantenir una audiència fidel, perquè tot estava molt separat i la gent s´oblida de tu en internet». Així, la jove emprenedora va començar amb una secció setmanal on recomanava els llibres més recents que hi havia devorat: «El diari de lectures». I volcà la tercera idea en «Con un libro y un té», una secció d´entrevistes a personatges del món de la literatura. Un club de lectura on-line i podcast sobre llibres han sigut les últimes incorporacions a «LéemeTV».

Ja ha passat quasi una hora però el temps ha volat en València. La infusió ja és història i Irene em dóna un últim consell. «Tots els llibres t´aporten alguna cosa, et fan reflexionar i et diuen coses sobre tu mateixa. Sobre una por, una emoció... Fins i tot et donen alguna pista de com afrontar experiències que potser encara no hages viscut, però que viuràs perquè formen part de la vida».