Síguenos en redes sociales:

Riba-roja digitalitza documents dels orígens del municipi amb 800 anys d´història

El material, molt antic, serà conservat en microfilm per a evitar el seu deteriorament

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha digitalitzat els prop de 800 anys d'història local continguts en les més de vint caixes que el Comte de Revilla-Gigedo va cedir al municipi amb la finalitat de posar-hi a l'abast dels ciutadans tot allò que ajude a comprendre i analitzar els orígens del municipi. Els documents, tornats ara als hereus, en formaran part del futur Centre d'Investigació Històrica «Comtes de Revilla-Gigedo», segons ha informat l´ajuntament.

El material cedit pel comte està format per material d'allò més divers com ara cartes, censos i documents de tot tipus que serviran per conformar un conjunt patrimonial que es remunta al voltant dels segles XIII fins els nostres dies, que es custodiaran ara en format microfilmat per evitar-ne el deteriorament del pas dels anys en el mateix arxiu municipal de Riba-roja.

Els Comtes de Revilla-Gigedo tenen la seua importància a Riba-roja de Túria pel fet que van ser els hereus de la vila durant els segles XVIII i XIX i des d'aquell moment han ajudat a conservar el patrimoni històric de la localitat així com a cedir bona part del seu llegat bibliogràfic perquè es puga destinar a l'estudi i aprofundiment dels avantpassats històrics que han trepitjat a Riba-roja com els visigots, els ibers, els romans o els musulmans, entre d'altres, dels quals hi ha testimoni en forma d'edificis i immobles antics.

L'acord plenari elaborat per l'actual equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- ha comptat amb el suport del Partit Popular i de Ciudadanos i el vot contrari de Riba-roja Pot. D'esta forma, a partir d'ara els documents microfilmats es podran consultar i analitzar per part dels investigadors i historiadors interessats a la recerca de noves dades, xifres o hipòtesis al voltant dels vora huit segles d'història de què en formen part gràcies a la barreja de civilitzacions que han passat per Riba-roja al llarg dels anys pel que fa als vessants polític, social o econòmic.

El Centre d'Investigació Històrica «Comtes de Revilla-Gigedo» estarà englobat en la secció històrica de l'arxiu municipal i tindrà els seus propis estatuts que en regiran el seu funcionament correcte i que establirà els aspectes essencials, amb una entitat pròpia i diferenciada d'altres unitats de l'esmentada secció, amb la qual cosa passarà a ser un dels fons històrics més importants del Camp de Túria.

Pulsa para ver más contenido para ti