Síguenos en redes sociales:

L’espontània aula del Carme

El Centre del Carme reobre també l’Espai de Telles per a bebés de 0 a 3

L’espontània aula del Carme

Hi ha centres públics amb tendència a estar atents a les necessitats ciutadanes, on la cultura i l’educació formen l’eix essencial de l’estat del benestar. Com el Centre del Carme, que ara ofereix els seus claustres als centres educatius perquè puguen fer algunes classes a l’aire lliure. Es tracta d’una iniciativa que no sols permet suplir la falta d’espai recomanades per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la covid als col·legis i instituts, sinó que vol ser una eina d’acostament al patrimoni i a la cultura contemporània.

L’objectiu és oferir una aula exterior a aquells centres que vulguen fer ús d’un espai diferent en algun moment de la seua pràctica docent. La proposta està especialment dirigida als professors de Secundària, que tindran els claustres a la seua disposició als matins, de dilluns a divendres, en l’horari acordat amb cada centre.

La mesura, proposada pel centre d’art, s’emmarca dins del seu programa d’educació i mediació. Parteix de la idea de convertir els seus claustres en una gran àgora en què totes les persones són rebudes per la institució com a ciutadans de ple dret, per a canviar la manera tradicional en què els públics es relacionen amb la cultura, sent la institució la que s’adapta a la seua manera d’habitar i d’apropiar-se de l’espai.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, explica que «aquesta iniciativa està en la línia d’obrir el centre d’art a la ciutadania, com a espai de vida quotidiana i de servei públic a la societat. En aquesta mateixa línia de treball es troba l’Espai de Telles, el nostre espai permanent per a bebés de 0 a 3 anys que hem reobert amb totes les mesures d’higiene i seguretat que el moment requereix».

L’Espai de Telles, dissenyat pel Centre del Carme en col·laboració amb Arquilecturas, és un espai d’experimentació dirigit a la primera infància, desenvolupat des de 2016. Espai de Telles ha sigut pioner en l’àmbit de les pràctiques artístiques com a espai permanent per a bebés, un tipus de públic que habitualment no troba als museus i centres d’art un lloc propi.

Segons Pérez Pont, «aquesta iniciativa respon a un posicionament dels i les mediadores i de la institució en general per a l’atenció de la infància i de la joventut com un dels segments de població més sensibles durant aquesta pandèmia, amb la reducció d’espais per al seu desenvolupament personal».

El director del Centre del Carme també assevera que «la cultura no sols és un lloc segur, sinó que constitueix un motor de riquesa immaterial del qual totes les persones tenen el dret de beneficiar-se».

Per a l’ús segur de l’Espai de Telles, l’accés es fa mitjançant reserva prèvia, per grup de convivència estable, en dos torns: de 16.30 a 17.30 hores i de 18.00 a 19.00 hores. El Carme s’encarregarà de mantindre net i desinfectat l’espai per a la següent família.

Pulsa para ver más contenido para ti