Síguenos en redes sociales:

El Centre del Carme tanca l’any amb un duel d’il·lustradors

Cultura Online reuneix els projectes seleccionats en la convocatòria #CMCVaCasa del Consorci de Museus i es podrà visitar fins al 24 de gener

El Centre del Carme tanca l’any amb un duel d’il·lustradors

El programa Cultura Online del Consorci de Museus tanca l’any amb un combat d’il·lustració en interacció amb el públic per a la promoció de joves creadors i creadores. La proposta de Martín Rey Matesanz, ‘Drawing Fighters: combats d’il·lustradors’ ha passat per diverses places, museus i cases de cultura a València, Madrid i Alacant en més de 50 edicions. Ara, amb el programa Cultura Online es trasllada al terreny virtual. En format d’enfrontaments un contra un, els i les dibuixants tenen quatre minuts per a representar les frases triades pels teleespectadors. El públic té 24 hores per a triar el guanyador o guanyadora a través de votació en ‘stories’ d’Instagram. L’objectiu és donar visibilitat a joves creadores i creadors valencians i a la seua obra en un xou que s’emet en Instagram presentat per Sixto García, amb els comentaris de Manuel Garrido.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha recordat que «la convocatòria Cultura Online #CMCVaCasa, desenvolupada per a impulsar les arts visuals en època de pandèmia, ens ha obert la porta a noves propostes que estaven en la xarxa, a creacions innovadores que s’han transformat des del presencial cap al virtual per a arribar a tots els públics, i sobretot ens presenta creadors i creadores que treballen en diferents disciplines i formats als quals sovint no se’ls dona visibilitat des de l’àmbit del públic». Els 100 continguts seleccionats per un jurat independent s’han agrupat en diferents eixos temàtics que han permés acostar la cultura contemporània als públics, a través d’un web i xarxes específiques.

En aquest últim eix dedicat a projectes, ‘Arquitectura. Disseny. Il·lustració. Propostes per a una altra era’, es reuneix una sèrie de peces audiovisuals que mostren la creació contemporània com una porta cap al futur.

Es presenten nous espais destinats a convertir-se en escenaris; instruccions animades per a un estudi ambulant; vincles entre arquitectura, disseny, gestió cultural i ciutat. Apareix el vestit com a objecte artístic o la relectura de missatges en el «lettering» de la roba.

Pulsa para ver más contenido para ti