Síguenos en redes sociales:

El Concurs Vila de Mislata complix 39 edicions oferint el millor teatre ‘amateur’ en valencià

El certamen alça el teló en el Centre Cultural Carmen Alborch amb obres com «De polls i altres actors», «El rei és mort», «L’Inesperat», «Pere i el capità», «Els trastorn invisible» o «Miss Ceuta»

El Concurs Vila de Mislata complix 39 edicions oferint el millor teatre ‘amateur’ en valencià

Ja són 39 edicions d'aquest prestigiós concurs teatral i que el situen entre les grans cites de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana. Set companyies i les seues set propostes escèniques actuaran sobre les taules del teatre del Centre Cultural Carmen Alborch durant els pròxims set divendres, fins al 10 de desembre, data assenyalada per a la gala de lliurament d'aquestos veterans premis teatrals. Uns guardons que s'han convertit per dret propi en una de les millors cartes de presentació i generadora d'oportunitats per a les companyies amateur de teatre de la Comunitat Valenciana.

El Concurs Vila de Mislata complix 39 edicions oferint el millor teatre ‘amateur’ en valencià

El Vila de Mislata és un dels molts referents que han convertit a la localitat de L'Horta Sud en focus de cultura i de producció cultural. Al prestigiós concurs s'uneixen propostes igual de consolidades i prestigioses com el festival d'arts escèniques de carrer, MAC, o la Biennal Miquel Navarro. I és que l'aposta de Mislata per generar nous públics, portant la cultura a tota la població, és una dels senyals d'identitat de la vida social de la ciutat. Per al seu alcalde, Carlos Fernández Bielsa, «Mislata és hui un altaveu d'arts escèniques de primer nivell, i hem de continuar confiant a la cultura i al teatre la seua capacitat per a construir una societat més respectuosa, plural i lliure».

Per a la regidora de Cultura, Pepi Luján, complir 39 edicions «posa de manifest la nostra aposta per a continuar fent del Vila de Mislata un aparador de futurs professionals de les arts escèniques valencianes, així, enguany, comptarem com a jurat amb actrius, dramaturgues, productors que un dia es van iniciar en l'art teatral als escenaris de Mislata i que ara són reconeguts professionals de l'escena valenciana».

Una edició que arriba després de moments molt complexos per a la cultura, amb sales tancades i amb telons que no han tornat a pujar o ho han fet amb moltes dificultats. Com destaca l'alcalde de Mislata, «vivim un dels moments més complicats per a la cultura. Les arts escèniques s'han vist perjudicades greument. Per això, sense cap dubte, el nostre Concurs de Teatre Vila de Mislata havia de donar resposta, adaptar-se a la nova normalitat i fer un pas al capdavant per a recordar que Mislata continuarà defensant la cultura segura».

La programació d'aquesta edició ve marcada per primera vegada per una gran majoria d'obres de creació pròpia. Així, de les set representacions programades, sis són de nova autoria o de creació col·lectiva. A més, quatre de les set representacions d'aquesta edició seran estrenes absolutes en valencià.

El divendres 22 actuarà la companyia il·licitana Sàhara Teatre, que presenta …De polls i altres actors, de José Sanchis Sinisterra i l'adaptació de David López. La següent setmana, divendres 29 d'octubre, els amants del teatre tenen una cita amb El rei és mort, una desconstrucció d’Eugène Ionesco, i posada en escena per la companyia del cap i casal, L’Alqueria Teatre, uns habituals en el certamen mislater.

Ja en el primer divendres del mes de novembre, serà el torn dels representants de la Vall d'Albaida, Inesperades Teatre, que presenten L’Inesperat de Fabrice Melquiot. Per part seua, Bétera i el Camp de Túria seran presents amb l'obra Pere i el capitá, de l'universal Mario Benedetti, i representada per Zorongo Teatre. Tanquen el mes, en concret el 19 de novembre, El trastorn invisible d'Emili Chaqués de la Jove Companyia de l’Últim Toc Teatre de Xirivella.

L'últim mes de l'any, desembre, conclourà amb dos actes més. El dia gran està reservat per al lliurament de premis del dia 10, una data que totes les companyies esperen amb expectació i evidents nervis. Però abans serà el torn de l'última companyia que opta al prestigiós premi. Els valencians Fil per randa Teatre, que representen Miss Ceuta de Roberto Garcia.

El concurs està organitzat per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Mislata. La recollida de les invitacions gratuïtes d'entrades es fa a través de la web del certamen concursteatremislata.com durant la setmana d'exhibició de les obres i fins al mateix dia de la interpretació.

Set companyies i les seues set propostes escèniques actuaran sobre les taules del teatre del Centre Cultural Carmen Alborch, entre elles Sahara teatre y La col.lectiva imaginaria.

Pulsa para ver más contenido para ti