L’escriptor i mestre Jordi Raül Verdú és un dels Premis Joan Valls 2024

Els guardons, que arriben a la seua trentena edició, també reconeixen la tasca de l’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola

Jordi Raül Verdú.

Jordi Raül Verdú. / L-EMV

Els Premis Joan Valls i Jordà arriben a la seua trentena edició este 2024. Els guardons tenen un caràcter honorífic i reconeixen la trajectòria de persones i entitats de les comarques de l’Alcoià i del Comtat en favor del valencià.

Enguany premien a Jordi Raül Verdú Pons (1960), mestre jubilat, escriptor i rondallista, autor d’un centenar de llibres com "Troglo i la Vall de la Fantasia" (1993), "El Barranc de l'Infern" (1998), "La biblioteca màgica" (2000), "A la vora de la llar" (2001), "Mariola" (2001), "Aventura antàrtica" (2003), "L'arbre misteriós" (2005), "La nit dels Reis Mags" (2007), entre altres. L’últim dels seus llibres publicats ha sigut "El robatori de Benimassot" (2023). 

De la trajectòria de Verdú també destaca el seu perfil de contacontes; la seua investigació de camp que l'ha dut a recopilar històries que es transmeten oralment als pobles; i la seua tasca com a divulgador de la rondallística d'Enric Valor, adaptant algunes de les narraciones per al públic infantil.

Premi també per a l’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola

Tanmateix, rep un dels Premis Joan Valls i Jordà l’Institut d’Estudis de les Valls de Mariola, presidit per l'històric activista Romà Francés i fundat en 2009. L’institut comunica, coordina i vertebra activitats i iniciatives dels municipis de Biar, la Canyada, el Camp de Mirra, Beneixama, Banyeres de Mariola, Bocairent, Alfafara i Agres.