Des de la desfeta de Beniparrell en Albuixech, on l´equip de l´Horta Sud va perdre fa un mes, els seus jugadors s´han posat les piles i porten tres victòries consecutives. Una sèrie que demà serà posada a prova amb la complicada visita del primera classificat, i principal candidat al triomf, Quart de les Valls.

La lliga regular de la primera categoria del Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés, té un clar dominador: els actuals subcampions del torneig, la formació del Camp de Morvedre. Quart de les Valls només ha perdut en una de les dotze partides disputades, i tan sols ha perdut tres dels 36 punts disputats. La seua visita al carrer de Beniparrell, on es jugaran les finals de la present edició del torneig, serà una excel·lent pedra de toc, per tal de calibrar les possibilitats dels seus jugadors en el recinte de l´Horta Sud.

El segon classificat, Marquesat, es manté a l´espera, amb 27 punts, i disputarà la seua partida del cap de setmana davant el Massalfassar, equip que està mantenint-se en la zona tèbia de la classificació. Montserrat, tercer de la taula, viurà el seu enfrontament amb el cuer de la categoria, Marquesat B, com a local, amb la qual cosa encara es més favorit a sumar els tres punts en joc. El segon equip del club d´Alfarp, Llombai i Catadau jugarà la seua partida suspesa per pluja davant el Foios en els pròxims dies, de manera que tots els equips estaran al dia, amb totes les seues partides jugades. Precisament la partida entre Foios i Albuixech, que tindrà lloc en el carrer dels segons, tancarà la jornada.

El club de la Pobla de Vallbona ha d´estar d´enhorabona, ja que els seus dos equips han guanyat tant les partides d´anada com de tornada en els quarts de final de primera categoria en trinquet. D´aquesta manera la Pobla A jugarà semifinals contra Torrent, mentre que la Pobla B ho farà contra el que pase de l´eliminatòria entre Almussafes i Llíria. Manises A i Riba-roja C protagonitzaran la primera semifinal en segona, jugant Onda i Torrent B la semifinal restant. Per últim, seran Torrent E i D, Carlet i Riba-roja H, els que es juguen les dues places per a la final de tercera.

Ja en la fase final de les escoles, Montserrat i Beniparrell s´avancen en les semifinals de la categoria cadet. Massamagrell i el Puig fan el mateix en infantils, amb especial menció per als segons, ja que també apunten a la final en alevins i en benjamins. L´altre equip que ha pres avantatge en alevins es Montserrat, mentre que Algímia podria ser el finalista restant en benjamins.